ΔΙΕΘΝΕΣ
27/01/2020 16:25 EET | Updated 27/01/2020 16:33 EET

«Φωτιά» στην υπεράσπιση Τραμπ βάζει το βιβλίο που ετοιμάζει ο Μπόλτον

Κατάθεση μαρτύρων ζητούν οι Δημοκρατικοί μετά τις αποκαλύψεις του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Getty Editorial

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, δήλωσε ότι πρέπει να κληθούν να καταθέσουν ανώτεροι νυν και πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη συνεχιζόμενη δίκη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times.

Σύμφωνα με αυτό, ο ένοικος του Λευκού Οίκου, είχε πει στον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας της κυβέρνησής του, Τζον Μπόλτον, ότι ήθελε η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ύψους 391 εκατομμυρίων δολαρίων, να μην χορηγηθεί, ωσότου το Κίεβο και ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι, δεσμευτούν ότι θα διενεργούσαν έρευνες σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα πάντα με τους The New York Times, η αποκάλυψη περιέχεται σε χειρόγραφο του Μπόλτον και αποτελεί μέρος της προεργασίας του νέου βιβλίου, που ετοιμάζει ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας και πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Να σημειωθεί πάντως πως η αμερικάνικη εφημερίδα, δεν αναδημοσιεύει κατά λέξη το επίμαχο απόσπασμα, υπογραμμίζει όμως ότι αν η περιγραφή της τοποθέτησης του Τραμπ είναι ακριβής, τίθεται υπό αμφισβήτηση η υπερασπιστική γραμμή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου στη δίκη του στη Γερουσία.

Τοποθετούμενος μέσω Twitter, ο Σούμερ δήλωσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πλέον υποχρεωμένοι να συμφωνήσουν να κληθεί ο Μπόλτον να καταθέσει, μεταξύ άλλων.

Πηγή: HuffPost US