ΗΠΑ: Ο ειδικός εισαγγγελέας Μάλερ δέχθηκε πιέσεις για να μην ασκήσει δίωξη στον Ντόναλντ Τραμπ

ΗΠΑ: Ο ειδικός εισαγγγελέας Μάλερ δέχθηκε πιέσεις για να μην ασκήσει δίωξη στον Ντόναλντ Τραμπ
Kevin Lamarque / Reuters

Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ διαβεβαίωσε την ομάδα των δικηγόρων του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα τηρήσει τη γραμμή του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, βάσει της οποίας δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη εναντίον εν ενεργεία προέδρου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο συνέντευξη που του παραχώρησε ο Ρούντι Τζουλιάνι, μέλος της ομάδας των δικηγόρων του ρεπουμπλικάνου.

«Όλο κι όλο αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να συντάξουν μια έκθεση», είπε ο Τζουλιάνι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, αναφερόμενος στα μέλη της ομάδας του Μάλερ. «Δεν μπορούν να ασκήσουν δίωξη. Τουλάχιστον το αναγνώρισαν αυτό ενώπιόν μας έπειτα από λίγη μάχη, το παραδέχθηκαν σε εμάς».

Ο Πίτερ Καρ, εκπρόσωπος του Μάλερ, δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς του ζήτησε να σχολιάσει τη δήλωση του Τζουλιάνι.

Ο Μάλερ ερευνά την κατηγορία ότι η Ρωσία επενέβη στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να επηρεάσει την έκβαση των προεδρικών εκλογών του 2016 και την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ της Μόσχας και της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

Σύμφωνα με το CNN, η ομάδα του Μάλερ συζητάει εάν και κατά πόσον μπορεί να αμφισβητήσει τους κανόνες του υπουργείου Δικαιοσύνης που ανάγονται στην εποχή του Νίξον και επαναβεβαιώθηκαν την περίοδο του Κλίντον, οι οποίοι ορίζουν ότι δεν μπορούν να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ.

Ούτε ο Τζουλιάνι ούτε ο Τζέι Σέκουλοου, άλλος ένας δικηγόρος του ενοίκου του Λευκού Οίκου, απάντησαν αμέσως όταν το Ρόιτερς τους ζήτησε να σχολιάσουν.

Ο ίδιος ο Τραμπ αρνείται ότι υπήρξε οποιαδήποτε σύμπραξη με τη Ρωσία και αποκαλεί την έρευνα του Μάλερ―από την έναρξη της οποίας συμπληρώνεται σήμερα Πέμπτη ένας χρόνος―κυνήγι μαγισσών.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή