ΔΙΕΘΝΕΣ
25/04/2019 13:28 EEST | Updated 25/04/2019 14:09 EEST

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τις προεδρικές εκλογές του 2020

«Είμαι ο καταλληλότερος για το αξίωμα».

ASSOCIATED PRESS

Τελικά είναι γεγονός. Οπως δημοσίευσε η αμερικάνικη έκδοση της HuffPost US Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου την υποψηφιότητα του για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις επερχόμενες εκλογές του 2020, για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

« Οι αξίες μας ως έθνος, η θέση μας στον κόσμο, η ίδια μας η δημοκρατία, όλα όσα απαρτίζουν την οντότητας μας σαν Αμερική, όλα αυτά διακυβεύονται», ήταν το μήνυμα του πρώην αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να έχει ένα προβάδισμα για το χρίσμα του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος, στις πρόωρες δημοσκοπήσεις, κάτι που τον γεμίζει εμπιστοσύνη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός, πως από τον Δεκέμβριο του 2018, είχε δηλώσει πως, «είμαι ο καταλληλότερος για το αξίωμα».

 Ο 77χρονος γερουσιαστής, θα προστεθεί έτσι στους σχεδόν άλλους 20 Δημοκρατικούς που θέλουν να βρεθούν απέναντι στον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ στις επόμενες εκλογές.

Ο Μπάιντεν θεωρείται άριστος γνώστης τόσο της εξωτερικής πολιτικής όσο και των δικαστικών θεμάτων καθώς έχει προεδρεύσει στο παρελθόν σε αντίστοιχες επιτροπές της Γερουσίας. Παράλληλα ήταν από τους βασικούς συντάκτες και υποστηρικτές του νόμου για την «Βία κατά των Γυναικών», ενώ ήταν και ο δεύτερος τη τάξει, μετά τον Πρόεδρο Ομπάμα, βασικός διαπραγματευτής με τους Ρεπουμπλικάνους, στο Κογκρέσο, κατά την κρίση του ανώτατου χρέους το 2011.

Πηγή: HuffPost US