ΔΙΕΘΝΕΣ
02/02/2018 18:07 EET | Updated 02/02/2018 18:32 EET

ΗΠΑ: Πατέρας θύματος επιτέθηκε στον πρώην γιατρό της ενόργανης που κακοποίησε σεξουαλικά δεκάδες κοπέλες

Rebecca Cook / Reuters

Ο εξοργισμένος πατέρας τριών κοριτσιών που κακοποίησε σεξουαλικά ο Larry Nassar ο πρώην γιατρός της Ολυμπιακής Ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, επιχείρησε να τον χτυπήσει κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο του Μίσιγκαν.

Η προσπάθεια του εξοργισμένου πατέρα απέτυχε καθώς οι φρουροί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν πριν καν πλησιάσει τον γιατρό. 

Το σκηνικό εκτυλίχθηκε μετά τις καταθέσεις των δύο θυγατέρων Lauren και Madison Margraves, ο πατέρας των οποίων απευθυνόμενος στη δικαστή ζήτησε να μείνει μόνος για πέντε λεπτά με τον Nassar. «Σας ζητώ, ως μέρος της καταδίκης, να μου δώσετε πέντε λεπτά σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο με αυτόν τον δαίμονα», είπε ο πατέρας τον κοριτσιών δείχνοντας τον Nassar που έχει καταδικαστεί ήδη σε 175 χρόνια φυλάκισης.

Η δικαστής αρνήθηκε το αίτημα του πατέρα και επέπληξε γιατί χρησιμοποίησε υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τον πρώην γιατρό της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, ο πατέρας ωστόσο ικέτεψε ζητώντας ένα λεπτό. Λίγο αργότερα ο πατέρας των κοριτσιών προσπάθησε να επιτεθεί στον Nassar, χωρίς επιτυχία όμως καθώς οι αστυνομικοί τον έριξαν στο έδαφος και του πέρασαν χειροπέδες, ενώ ο γιατρός μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Rebecca Cook / Reuters

«Και αν συνέβαινε αυτό σε εσάς;», φώναζε από την πλευρά του ο αγανακτισμένος πατέρας με την εισαγγελέα να απαντά ότι κατανοεί τον θυμό του, αλλά με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά του.

Rebecca Cook / Reuters

Η υπόθεση του Larry Nassar έχει προκαλέσει οργή καθώς πολλά από τα θύματα του κατηγόρησαν την αμερικανική γυμναστική ομοσπονδία, το εκτελεστικό συμβούλιο και το κρατικό πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν όπου εργαζόταν ο γιατρός, ότι δεν διερεύνησαν τις καταγγελίες εναντίον του εδώ και χρόνια. Ανάμεσα στα θύματα του Nassar βρίσκονται οι κορυφαίες Αμερικανίδες γυμνάστριες που και χρυσές ολυμπιονίκες Aly Raisman, Simone Biles και McKayla Maroney.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη, το αστυνομικό τμήμα του Meridian ζήτησε συγνώμη για το γεγονός ότι αρνήθηκε να ασκήσει αγωγή εναντίον του Nassar το 2004, όταν ένα από τα θύματά του ανέφερε ότι την κακοποίησε.

(Με πληροφορίες από Reuters)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post