ΔΙΕΘΝΕΣ
14/07/2019 14:20 EEST

ΗΠΑ: Πιτσιρικάς που πάσχει απο αυτισμό μαθαίνει να κάνει σκέιτμπορντ

Μία παρέα από μεγαλύτερης σε ηλικία παιδιά του έδειξαν πως να ισορροπεί.

Ο Κάρτερ, ένα παιδί ηλικίας πέντε χρονών επισκέφθηκε με την μητέρα του, ένα πάρκο ειδικά σχεδιασμένο για σκέιμπορντ στο Νιού Μπράνσγουικ στην πολιτεία του Νιου ΤΖέρσει.

Ηταν τα γεννέθλια του και η μητέρα του, η Κρίστεν Μπρακόνι, ήθελε να δώσει την χαρά στον γιό της να περάσει μία εξαιρετική και πολύ διαφορετική μέρα από όλες τις προηγούμενες. Για παιδιά όπως ο Κάρτερ, που πάσχει από αυτισμό, η επαφή με άλλα παιδιά είναι κάτι πολύ σημαντικό και ευεργετικό.

Μόνο που η Κρίστεν Μπρακόνι δεν υπολόγιζε το απρόσμενο δώρο που θα δεχόταν ο γιός της. Κατά της άφιξη τους στο πάρκο, μία παρέα από μεγαλύτερης σε ηλικία παιδιά που εμφανίστηκε, άρχισε να ασχολείται μαζί του και να του δείχνουν πως κάνεις σκέιτμπορντ.

Του έδειξαν πως να ισορροπεί και στις πρώτες τούμπες που είχε ο μικρός τους φίλος, έδειξαν αμμέριστη συμπαράσταση με λόγια ενθαρρυντικά. Μάλιστα μόλις πληροφορήθηκαν πως ήταν τα γεννέθλια του, δεν δίστασαν να του τραγουδήσουν όλοι μαζί, το «Happy Birthday». 

«Τα παιδιά ξεπέρασαν τον εαυτό τους», δήλωσε ο Μπράκονι.

Αυτό που συγκίνησε ιδιαίτερα την μητέρα του πιτσιρικά ήταν, πως τα παιδια που έπαιξαν με τον Κάρτερ και τον δίδαξαν την «τέχνη» του σκέιτμπόρντ, δεν είχαν ιδέα πως πάσχει από αυτισμό.

«Ηθελαν να το κάνουν γι ’αυτόν από αληθινή καλοσύνη, να τον κάνουν να νιώσει μέρος της παρέας τους. Δεν είχαν ιδέα πως κάτι συνεβαινε μαζί του. Ηταν εκπληκτικό», είπε, προσθέτοντας ότι ο Κάρτερ απέκτισε μεγάλη εμπιστοσύνη μέσα από την συναναστρτοφή με τα παιδιά.

Μάλιστα ένα από τα παιδιά ακούστηκε κάποια στιγμή να λέει, «Αυτό το παιδί έγινε ήδη καλύτερος και από εμένα».

Στην συνέχεια, η Κριστεν και ο Κάρτερ πήγαν να φέρουν παγωτά και σάντουιτς για να κεράσουν τους καινούργιους του φίλους.

Πηγή: cnn.com