ΗΠΑ: Ρεκόρ κρουσμάτων σε παιδιά εν όψει της σχολικής χρονιάς

Περίπου 252.000 νέα κρούσματα COVID-19 μεταξύ παιδιών εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Περίπου 252.000 νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν μεταξύ παιδιών την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από δύο οργανισμούς υγείας. Αυτό σηματοδοτεί τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων COVID-19 σε παιδιά κατά τη διάρκειας μίας εβδομάδας από την έναρξη της πανδημίας, ενώ εκατομμύρια παιδιά ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο σχολείο.

Αυτή η ”εκτόξευση” των κρουσμάτων σε παιδιά μεταξύ 26 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεύει σχεδόν το 27% όλων των νέων κρουσμάτων COVID-19 που αναφέρθηκαν εκείνη την περίοδο, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (AAP) και της Ένωσης Νοσοκομείων Παίδων. Οι δύο οργανώσεις συνέλεξαν δεδομένα από 49 πολιτείες, τη Νέα Υόρκη, την Περιφέρεια της Κολούμπια, το Πουέρτο Ρίκο και το Γκουάμ.

Να σημειωθεί πως καταγράφηκε πτώση των παιδικών κρουσμάτων COVID-19 στις αρχές του καλοκαιριού. Μόλις 8.447 νέα περιστατικά ασθένειας σε παιδιλα αναφέρθηκαν την εβδομάδα της 24ης Ιουνίου, δηλαδή περίπου τρεις φορές λιγότερα από το σύνολο των αναφερόμενων την προηγούμενη εβδομάδα. Μείωση των κρουσμάτων παρατηρήθηκε εξάλλου και μεταξύ των ενηλίκων νωρίτερα το καλοκαίρι,

Τα κρούσματα COVID-19 μεταξύ των παιδιών (εμφανίζονται σε σκούρο μπλε) αυξήθηκαν πρόσφατα στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας. Οι περιπτώσεις μεταξύ των ενηλίκων (εμφανίζονται με γαλάζιο) έχουν επίσης αυξηθεί.
Τα κρούσματα COVID-19 μεταξύ των παιδιών (εμφανίζονται σε σκούρο μπλε) αυξήθηκαν πρόσφατα στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας. Οι περιπτώσεις μεταξύ των ενηλίκων (εμφανίζονται με γαλάζιο) έχουν επίσης αυξηθεί.
aap.org

Από γεωγραφική άποψη, οι νότιες πολιτείες έχουν σημειώσει την υψηλότερη άνοδο σε κρούσματα σε παιδιά τις τελευταίες εβδομάδες. Η Φλόριντα, η Τζώρτζια, το Κεντάκι, το Τενεσί και ο Μισισιπή είναι μεταξύ των πολιτειών που είδαν τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων μεταξύ 19 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου. Η Καλιφόρνια, η πιο πολυπληθής πολιτεία της χώρας, έχει αναφέρει τον μεγαλύτερο αριθμό παιδιατρικών περιπτώσεων από την αρχή της πανδημία, ακολουθούμενη από τη Φλόριντα και στη συνέχεια το Ιλινόις.

Οι νότιες πολιτείες έχουν αναφέρει τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων COVID-19 μεταξύ παιδιών την περασμένη εβδομάδα.
Οι νότιες πολιτείες έχουν αναφέρει τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων COVID-19 μεταξύ παιδιών την περασμένη εβδομάδα.
aap.org

Ως τις 2 Σεπτεμβρίου, περισσότερα από 5 εκατομμύρια παιδιά βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό στις ΗΠΑ από την αρχή της πανδημίας.

Χρειάζεται περισσότερη έρευνα για τον προσδιορισμό των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων του ιού σε αυτόν τον νεότερο πληθυσμό, αλλά η AAP είπε ότι τα τρέχοντα δεδομένα δείχνουν ότι η νοσηλεία και ο θάνατος που σχετίζονται με τον COVID δεν συναντώνται συχνά στα παιδιά.

″Αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι σοβαρή ασθένεια λόγω COVID-19, είναι ασυνήθιστη μεταξύ των παιδιών”, ανέφερε η οργάνωση. «Ωστόσο, είναι επείγουσα ανάγκη να συλλεχθούν περισσότερα δεδομένα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων που ο ιός μπορεί να βλάψει τη μακροπρόθεσμη σωματική υγεία των μολυσμένων παιδιών, καθώς και τη συναισθηματική και ψυχική του επίδραση πάνω τους».

Τον περασμένο μήνα, περίπου 55.000 παιδιά είχαν εισαχθεί σε νοσοκομεία των ΗΠΑ με κρούσματα COVID-19. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι νοσηλείες μεταξύ των παιδιών μειώθηκαν σταδιακά από τον Ιανουάριο, όμως αυξήθηκαν απότομα στις αρχές Ιουλίου.

PATRICK T. FALLON via Getty Images

Περίπου το 62% των ατόμων ηλικίας 12 ετών και άνω έχουν εμβολιαστεί πλήρως στις ΗΠΑ από την Τρίτη, σύμφωνα με το CDC.

Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας έχουν προτείνει διαφορετικά χρονοδιαγράμματα για το πότε μπορεί να είναι διαθέσιμοι εμβολιασμοί για τους νέους κάτω των 12 ετών. Ο πρόεδρος της AAP, Lee Savio Beers, δήλωσε την Τρίτη ότι αναμένει ότι τα δεδομένα από τις δοκιμές εμβολίων σε παιδιά θα υποβληθούν στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για έλεγχο μέχρι το τέλος. αυτού του μήνα ή τις αρχές Οκτωβρίου. Το εμβόλιο θα εξεταστεί στη συνέχεια για την χορήγηση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης.

Δημοφιλή