ΔΙΕΘΝΕΣ
13/05/2020 20:37 EEST | Updated 13/05/2020 20:42 EEST

ΗΠΑ: Σε τουλάχιστον 15 Πολιτείες έχουν αναφερθεί κρούσματα του σπάνιου συνδρόμου που πλήττει παιδιά

Τρία παιδιά έχουν πεθάνει στη Νέα Υόρκη.

Barcroft Media via Getty Images

Αμερικάνοι αξιωματούχοι υγείας, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC),  δήλωσαν την Τετάρτη, 13 Μαϊου, ότι θα εκδώσουν μια προειδοποίηση που θα ενημερώνει τους γιατρούς στα κρατικά και τοπικά τμήματα υγείας, γιά περιπτώσεις σπάνιων φλεγμονωδών συνδρόμων που σχετίζονται με τον COVID-19 και είναι απειλητικά για την ζωή των παιδιών.

Οι Αμερικάνοι επιστήμονες εργάζονται για να κατανοήσουν το φλεγμονώδες σύνδρομο που σχετίζεται με την έκθεση στον νέο κοροναϊό, ο οποίος έχει προσβάλει παιδιά στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το σύνδρομο εμφανίζει συμπτώματα με τοξικό σοκ και της νόσου Kawasaki, με συμπτώματα όπως πυρετό, δερματικά εξανθήματα, πρήξιμο των αδένων και, σε σοβαρές περιπτώσεις, φλεγμονή των αρτηριών της καρδιάς.

Τουλάχιστον 15 Πολιτείες ερευνούν κρούσματα του σπάνιου συνδρόμου που πλήττει μικρά παιδιά και πιστεύεται ότι συνδέεται με τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, είπε ότι, οι υπηρεσίες υγείας της Πολιτείας, ερευνούν 102 περιπτώσεις του συνδρόμου αυτού, από το οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους τρία παιδιά. Άλλες 14 Πολιτείες, μεταξύ των οποίων είναι η Καλιφόρνια και το Κονέκτικατ, έχουν αναφέρει κρούσματα.

Να σημειωθεί πως το σύνδρομο εμφανίζεται λίγες μέρες ή και εβδομάδες μετά την προσβολή στον COVID-19

Οι επιστήμονες προσπαθούν ακόμη να προσδιορίσουν εάν το σύνδρομο συνδέεται με το νέο κορονοϊό, καθώς δεν έχουν βρεθεί όλα τα παιδιά θετικά με τον ιό.

Πηγή: Reuters