ΗΠΑ: Θα παρέχουμε τη συνεργασία μας στη Βόρεια Μακεδονία εάν παραμείνει σε ευρωπαϊκή πορεία

Ο Γκαμπριέλ Εσκομπάρ, αναπληρωτής υφυπουργός εξωτερικών τόνισε ότι η ηγεσία του VMRO-DPMNE διαβεβαίωσε ότι θα παραμένει σε ευρωπαϊκή τροχιά.
Xinhua News Agency via Getty Images

Τη διαβεβαίωση από την ηγεσία του κυβερνητικού κόμματος VMRO-DPMNE ότι η Βόρεια Μακεδονία θα παραμείνει προσηλωμένη στην ευρωπαϊκή πορεία της, έχουν λάβει οι ΗΠΑ σύμφωνα με τον Γκαμπριέλ Εσκομπάρ, αναπληρωτή υφυπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας σε δεξαμενή σκέψης στην Ουάσιγκτον ανέφερε πως «η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες καταστήσαμε απολύτως σαφή τη θέση μας στην Πρόεδρο της χώρας μετά την ορκωμοσία. Οτι δηλαδή αναμένουμε ότι η Βόρεια Μακεδονία θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία της και θα συνεχίσει να είναι ένα αφοσιωμένο μέλος του ΝΑΤΟ. Και πιστέψτε με, είναι ένα αφοσιωμένο μέλος του ΝΑΤΟ.

Και έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις από όλα τα επίπεδα της ηγεσίας του κόμματος, του κύριου κόμματος που κέρδισε τις εκλογές, ότι θα παραμείνουν προσηλωμένοι στην ευρωπαϊκή πορεία.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένας αυξανόμενος ρεαλισμός ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Έτσι, πιστεύω ότι θα δούμε, και ελπίζω να δούμε, ότι αυτός ο δρόμος θα συνεχιστεί και θα είναι ο κύριος πολιτικός στόχος της νέας κυβέρνησης. Και καθώς θα το κάνουν αυτό, μπορούν να περιμένουν τη συνεργασία από την πλευρά των ΗΠΑ.»

Πηγή: ΕΡΤ

Δημοφιλή