ΗΠΑ: Θαλάσσιο πλάσμα που κολυμπά σαν να έχει φτερά διχάζει τους επιστήμονες (Βίντεο)

Ωστόσο μετεωρολόγος ισχυρίζεται πως βρήκε τη λύση του γρίφου.
LOADINGERROR LOADING

Παράξενο πλάσμα που κολυμπά κοντά σε μια γέφυρα της Νότιας Καρολίνας έχει δημιουργήσει ερωτηματικά ακόμα και στους πιο έμπειρους μελετητές της άγριας ζωής. Κι όμως, ένας μετεωρολόγος δηλώνει πως έχει ήδη λύσει το μυστήριο.

Βίντεο που έχουν γίνει viral έχουν απαθανατίσει ένα μυστήριο πλάσμα να περιφέρεται στα νερά γύρω από το νησί Pawleys, χάρις στη βοήθεια ενός «μηχανισμού» που θυμίζει φτερά. Σίγουρα όμως δεν είναι πουλί.

Ο τηλεοπτικός σταθμός NBC WLTX κοινοποίησε ένα από τα βίντεο που είχαν στείλει οι τηλεθεατές του, αναζητώντας απαντήσεις στα ερωτήματα του τηλεοπτικού κοινού. Ωστόσο, οι επιστήμονες που εργάζονται για το Ινστιτούτο Έρευνας της Θαλάσσιας Ζωής, στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, δήλωσαν ότι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα γύρω από το τι μπορεί να είναι το παράξενο πλάσμα.

Κι όμως ο Μπραντ Πάνοβιτς, ο μετεωρολόγος του σταθμού, είπε στον αέρα ότι κατάφερε να λύσει το μυστήριο.

«Στην αρχή νόμιζα ότι επρόκειτο για ένα σπάνιο είδος σουπιάς. Ύστερα οδηγήθηκα στο συμπέρασμα πως πρόκειται για ένα πλάσμα που ονομάζεται ”θαλάσσιος λαγός ή θαλάσσιος γυμνοσάλιαγκας”», δήλωσε ο Πάνοβιτς.

Το μόνο περίεργο με αυτή τη διαπίστωση, είναι ότι το συγκεκριμένο είδος μέχρι πρότινος δεν εντοπιζόταν στα νερά ανοιχτά της Νότιας Καρολίνας.

«Είναι πιο σύνηθες να το συναντήσει κανείς στη Φλόριντα», εξηγεί ο Πάνοβιτς, ενώ σημειώνει ότι το πλάσμα εθεάθη και στη Βόρεια Καρολίνα.