22ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
22/06/2020 15:17 EEST | Updated 22/06/2020 15:22 EEST

Επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες από το Ισραήλ υπόσχονται 99% επιτυχία κατά του κορονοϊού

Τι έδειξαν εργαστηριακά τεστ γύρω από τις μάσκες της Sonovia.

Amir Cohen / Reuters

Ειδική επικάλυψη νανοσωματιδίων οξειδίου του ψευδαργύρου διαθέτουν επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες της ισραηλινής εταιρείας Sonovia, οι οποίες καταστρέφουν βακτήρια, μύκητες και ιούς- και, σύμφωνα με την εταιρεία, μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Reuters η εταιρεία εκτιμά πως η μάσκα θα είναι σε θέση να εξουδετερώνει το 99% του «φορτίου» του κορονοϊού, ακόμα και μετά από πολλαπλές πλύσεις, όπως έδειξε εργαστηριακή δοκιμή.

Τα τεστ στο εργαστήριο Microspectrum (Weipu Jishu) στη Σαγκάη είχαν επιδείξει πως το ύφασμα στις μάσκες εξουδετερώνει πάνω από το 90% του κορονοϊού στον οποίο εκτίθεται, ανακοίνωσε η Sonovia τη Δευτέρα. Κατά τη Λιάτ Γκολντχάμερ, chief technological officer της εταιρείας, τις προσεχείς εβδομάδες το ύφασμα, που μπορεί να χρησιμοποιείται επίσης και σε υφάσματα για νοσοκομεία, προστατευτικό εξοπλισμό και ρούχα, θα είναι σε θέση να εξουδετερώνει σχεδόν το 99% του κορονοϊού.

Η Sonovia λέει πως οι πελάτες της περιλαμβάνουν τις γερμανικές Bruckner και Weber Ultrasonics, και νοσοκομεία στη Γερμανία και τις ΗΠΑ. Ήδη διεξάγει πιλοτική δοκιμή στην Adler Plastic στην Ιταλία για χρήση σε οχήματα και μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ οι μάσκες πωλούνται επίσης και στη λιανική (online).

Οι δοκιμές στην Κίνα έγιναν σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ αντιικής δραστηριότητας για τα προϊόντα υφάσματος, ανέφερε η Sonovia σε ανακοίνωσή της. Έρχονται μετά από δοκιμές τον προηγούμενο μήνα στο αυστριακό εργαστήριο HugCen με τον ιό Vaccinia, που έχει παρόμοιες ιδιότητες με αυτές της «οικογένειας» SARS-COVID, και έδειξαν «καλή ιοκτόνα επίδραση», σύμφωνα με την αναφορά του εργαστηρίου.

Όσον αφορά στην τιμή τους, στην ιστοσελίδα της εταιρείας παρατίθενται σε τιμή 959 δολαρίων οι 30 (οι τρεις είναι στα 159 δολάρια).

Amir Cohen / Reuters
REUTERS
.

Sponsored Post