ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/05/2020 11:03 EEST

Επεισόδια στην Κυψέλη: Το «περίεργο» τηλεφώνημα και οι 37 προσαγωγές

Από μία κλήση πολίτη στην Άμεση Δράση ξεκίνησαν όλα

Eurokinissi

Από μία κλήση πολίτη στην Άμεση Δράση ξεκίνησαν όλα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, όπου σημειώθηκαν επεισόδια που συνοδεύτηκαν από επιχείρηση «σκούπα» της Αστυνομίας αλλά και καταγγελίες για υπέρμετρη χρήση χημικών.

Πολίτης τηλεφώνησε στις 12.50 τα ξημερώματα στο «100» και κατήγγειλε ότι τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Οι πρώτοι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο είδαν ότι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου ήταν συγκεντρωμένα περίπου 250 άτομα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, κάποια εξ αυτών… υποδέχτηκαν τους αστυνομικούς με συνθήματα, ενώ πέταξαν εναντίον τους πέτρες και μπουκάλια.

Επί τόπου κλήθηκαν ενισχύσεις και έφτασαν σε λίγα λεπτά αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, της Ομάδας «Δράση» και διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ αποφασίστηκε να γίνει επέμβαση και επιχείρηση-«σκούπα» στην πλατεία. Οι περίπου 250 συγκεντρωμένοι πέταξαν πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς, ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Παράλληλα, ξεκίνησε κυνηγητό στους γύρω δρόμους, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε 37 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις με τις κατηγορίες της απείθειας και της αντίστασης.

Τέλος, κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν ότι τους «έπνιξαν» τα χημικά, ενώ υπάρχει αναφορά για τουλάχιστον ένα άτομο που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ράμματα.