Επεκτείνεται το αεροδρόμιο της Αθήνας

Νέοι χώροι στάθμευσης αεροσκαφών και νέα κτίρια για την υποστήριξη των υπηρεσιών.
ΔΑΑ
ΔΑΑ
ΔΑΑ

Η ανάπτυξη των υποδομών του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών είναι επιβεβλημένη καθώς χρόνο με τον χρόνο –εκτός της περιόδου της πανδημίας- το αεροδρόμιο υποδέχεται περισσότερους επισκέπτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2022 εκτελέστηκαν συνολικά περισσότερες από 213.000 πτήσεις (+34,2% σε σχέση με το 2021), ενώ κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πάνω από 26.000 πτήσεις (+24,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022). Επίσης, η επιβατική κίνηση ανήλθε σε 22,73 εκατομμύρια, ενώ συνεχίζει να παρουσιάζει αύξηση και το 2023. Ηδη το πρώτο δίμηνο του έτους, η συνολική επιβατική κίνηση ανήλθε σε 2,8 εκατομμύρια (+74,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022).

Η αύξηση της επιβατικής κίνησης αποτελεί απόδειξη της σημασίας του αεροδρομίου ως κόμβου τόσο για τα εσωτερικά όσο και για τα διεθνή ταξίδια.

Τούτων δοθέντων, έχουν ξεκινήσει εργασίες (από την Ιντρακάτ) κόστους 22 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή νέου χώρου στάθμευσης αεροσκαφών, βόρεια του τροχοδρόμου Y2, ο οποίος θα φιλοξενήσει έξι θέσεις αεροσκαφών τύπου Code C σε έκταση 25.530 τ.μ., ενώ ο υπάρχων χώρος στάθμευσης General Aviation, θα αναδιαταχθεί για να φιλοξενήσει τέσσερις ακόμη θέσεις αεροσκαφών ιδίου τύπου. Επίσης, θα κατασκευαστούν δύο νέα κτήρια για την φιλοξενία υπηρεσιών υποστήριξης συνολικής επιφάνειας 2.120 τ.μ., τα οποία θα εξυπηρετούν τις λειτουργίες των αεροσκαφών του νέου χώρου στάθμευσης. Κι ακόμα, ένας νέος χώρος στάθμευσης αεροσκαφών, βόρεια του κτιρίου 056 της Τεχνικής βάσης που θα καλύπτει συνολική έκταση 23.600 τ.μ. για τη φιλοξενία αεροσκαφών General Aviation & Business Aviation.

Τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023.

Δημοφιλή