Επέτειος Γρηγορόπουλου: 4.000 αστυνομικοί επί ποδός - Ποιοι σταθμοί μετρό κλείνουν

Μέτρα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων.
Το μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.
Το μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.
Eurokinissi

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς, κλειστοί σταθμοί του ΜΕΤΡΟ και χιλιάδες αστυνομικοί σήμερα Πέμπτη, λόγω των συγκεντρώσεων με αφορμή τη 15η επέτειο της δολοφονίας του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου από τον τότε Ειδικό Φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Στις 12:00 συγκεντρώνονται μαθητές και φοιτητές στα Προπύλαια και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή. Στα Προπύλαια θα συγκεντρωθούν στις έξι το απόγευμα συλλογικότητες και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστικών οργανώσεων, που συνηθίζουν μετά την πορεία στο κέντρο να κατευθύνονται στα Εξάρχεια και το σημείο της δολοφονίας του τότε δεκαπεντάχρονου μαθητή.

Τέσσερις χιλιάδες αστυνομικοί από τα ΜΑΤ, την ΥΜΕΤ, τις Ομάδες ΔΙ.ΑΣ και τη ΔΡΑΣΗ, από την Ασφάλεια και πολλές άλλες υπηρεσίες θα χρησιμοποιηθούν για τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας. Τις ώρες των συγκεντρώσεων το ελικόπτερο της Αστυνομίας και τα drone θα δίνουν εικόνα σε ζωντανή σύνδεση στο κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Από τις εννέα το πρωί έχει αποφασιστεί να κλείσει ο σταθμός ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, ενώ ο σταθμός ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ θα μείνει κλειστός από τις έντεκα μέχρι τις τρεις μετά το μεσημέρι και αργότερα από τις έξι το απόγευμα έως να ολοκληρωθεί η πορεία. Τις ώρες των συγκεντρώσεων στελέχη της Τροχαίας θα ρυθμίσουν την κυκλοφορία.

Δημοφιλή