Επέζησε της ισπανικής γρίπης και τώρα έχει κορονοϊό

Γεννήθηκε όταν ξέσπασε ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, έζησε την Μεγάλη Ύφεση, τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τώρα την πανδημία.
Arman Zhenikeyev via Getty Images

Γεννημένη στις αρχές του Α′ Παγκοσμίου Πολέμου, η Λουμπίκα «Λούμπι» Γκρένκο τον Αύγουστο θα γίνει 106 ετών. Είναι από το Νέο Μεξικό και έχει ζήσει όλες τις μεγάλες κρίσεις της ανθρωπότητας τα τελευταία 100 χρόνια. Επέζησε της ισπανικής γρίπης του 1918 που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους, μεταξύ αυτών και της μητέρας της και της αδελφή της. Έζησε την Μεγάλη Ύφεση που ακολούθησε και τώρα δίνει τη μάχη της με το COVID-19.

Όπως γράφει η Gallup Independent, η Λουμπίκα «Λούμπι» Γκρένκο, παλεύει με τον κορονοϊό από τις 29 Απριλίου που διαγνώστηκε στο «Μικρές Αδερφές των Φτωχών», ένα μοναστήρι καθολικών στο Γκάλουπ, στο Νέο Μεξικό.

Η μητέρα της, Μαριτζέτα Κάουζλαριτς ήταν 28 ετών όταν πέθανε και η μικρότερη αδερφή της, Άννι Κάουζλαριτς, μόλις 1 μηνός.

Η εγγονή της Γκρένκο, Μίστι Τόλσον λέει ότι η γιαγιά της θυμάται τη μητέρα της να μπαίνει στο νοσοκομείο με ισπανική γρίπη και να μην βγαίνει ποτέ.

Η Τόλσον είπε ότι πιστεύει πως η γιαγιά της δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει με τον κορονοϊό, επειδή είπε σε έναν από το υγειονομικό προσωπικό όταν τον είδε με τον προστατευτικό εξοπλισμό: «Τι στο καλό φοράς;».

Δημοφιλή