ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/04/2020 08:03 EEST | Updated 04/04/2020 15:54 EEST

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. το Πάσχα: Δεν θα περνάει «κουνούπι» από τα διόδια

Εκτακτο σχέδιο με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και καταιγιστικούς ελέγχους. Περιπολίες και στις γειτονιές και πρόστιμα για «μαζώξεις» σε σπίτια.

EUROKINISSI

Επί ποδός θα βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία την εορταστική περίοδο του Πάσχα για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι αυτές που θα κληθούν να φέρουν σε πέρας «επί του πεδίου» το σχέδιο της κυβέρνησης για να κάνει ο κόσμος Πάσχα στο σπίτι. Να μην μετακινηθεί, δηλαδή, όπως κάθε χρόνο στα χωριά του.

Για πρώτη χρονιά η Αστυνομία θα εφαρμόσει έκτακτο σχέδιο που θα προβλέπει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και καταιγιστικούς ελέγχους στα διόδια των Εθνικών Οδών. Δικαίωμα να διέλθουν θα έχουν αποκλειστικά επαγγελματικά οχήματα και οι λιγοστοί πολίτες που βρίσκονται στα αστικά κέντρα αλλά έχουν μόνιμη κατοικία στην επαρχεία. Έτσι, οποιοσδήποτε πολίτης επιχειρήσει να πάει στο χωριό του για Πάσχα, θα γυρίσει πίσω, όπως λένε αρμόδιες πηγές, με μία κλήση και αρκετή δόση ταλαιπωρίας. Τα έκτακτα μέτρα θα ξεκινήσουν από τη Μεγάλη Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα το Πάσχα.

Θέμα χρόνου είναι να διευθετηθεί το πώς θα μπορούν οι πολίτες που εξαιρούνται να διέλθουν από τα διόδια. Ποια έγγραφα δηλαδή θα πρέπει να έχουν πάνω τους.

Οι αστυνομικοί θα κληθούν, επίσης, να κάνουν περιπολίες την Κυριακή του Πάσχα, προκειμένου να αποφευχθούν μαζώξεις πολιτών και συνωστισμοί για το ψήσιμο του οβελία. Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται συνωστισμός θα βεβαιώνονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Στο μεταξύ, ο συνδικαλιστής αστυνομικός του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής Στράτος Μαυροειδάκος αποκάλυψε σε δηλώσεις του τις «πατέντες» ορισμένων που θέλουν να κάνουν… Πάσχα στο χωριό. Όπως είπε ο κ. Μαυροειδάκος «κάποιοι, λίγοι, μέσω των λογιστών τους ή μέσω taxisnet αλλάζουν τις μόνιμες κατοικίες τους και τις βάζουν... στην επαρχία, νομίζοντας ότι θα βάλουν τη σούβλα και θα ξεκινήσουν για Πάσχα. Είναι λίγοι, αλλά το κάνουν... Η ΕΛΑΣ θα είναι στα διόδια, δεν θα πάει κάνεις στην επαρχία, έχουμε πόλεμο».