Επίθεση θαλάσσιας χελώνας σε λουόμενη στο Λιμένι (Βίντεο)

Στο κέντρο υγείας ενημερώθηκε ότι από το 2019 σημειώθηκαν περισσότερα από 200 περιστατικά επιθέσεων.
safwan taher / 500px via Getty Images

Εκεί που δεν το περιμένεις η θάλασσα μπορεί να γίνει άκρως επικίνδυνη... όπως διαπίστωσε η Ειρήνη Βυζιργιαννάκη η οποία δέχτηκε μια αναπάντεχη υποβρύχια επίθεση στο Λιμένι.

Η κα. Βυζιργιαννάκη αναφέρει πως ενώ βρισκόταν μέσα στο νερό, σε κοντινή απόσταση από την ακτή δέχθηκε από πίσω δάγκωμα θαλάσσιας χελώνας, με αποτέλεσμα να πανικοβληθεί και να αρχίσει να καλεί σε βοήθεια.

Ευτυχώς στην περίπτωση της κ. Βυζιργιαννάκη, τρείς άνδρες άκουσαν τις φωνές της στην ακτή και άμεσα έσπευσαν να την απελευθερώσουν από το στόμα της χελώνας, που την τραβούσε στον βυθό.

Πινακίδα ενημερώνει τους λουόμενους στην συγκεκριμένη παραλία για την ύπαρξη χελωνών, αλλά οι περισσότεροι θεωρούν ότι δεν πρέπει να ενοχλούν τα ζώα και όχι ότι κινδυνεύουν από αυτά.

Στο κέντρο υγείας ενημερώθηκε ότι από το 2019 σημειώθηκαν περισσότερα από 200 περιστατικά επιθέσεων. Ένα ογκώδες ζώο, προκαλεί τρόμο και μπορεί μια από τις επιθέσεις να μην έχει καλή κατάληξη όπως με την κ. Βυζιργιαννάκη, αλλά από το σόκ να προκληθεί κάποιο δυστύχημα.

Η κολύμβηση σε μικρή απόσταση από την ακτή και η τεταμένη προσοχή εκ μέρους των λουομένων είναι οι βασικές συμβουλές των ειδικών για να αποφεύγονται παρόμοια συμβάντα, στην θάλασσα που είναι ένα άξενο περιβάλλον για τον άνθρωπο.

Πηγή: ertnews

Δημοφιλή