Υπόθεση Κιβωτού: Κατηγορούμενος για κακουργηματική ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων ο πατέρας Αντώνιος

Θα κληθεί από τον ανακριτή για να κριθεί η προσωρινή του κράτηση ή όχι. Διώξεις και σε ακόμη επτά πρώην εργαζόμενους.
Eurokinissi

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση προχώρησε η Εισαγγελία της Αθήνας σε βάρος του πατρός Αντώνιου, έπειτα από καταγγελίες ενός 19χρονου κι ενός 15χρονου για σεξουαλική τους κακοποίηση.

Παράλληλα, δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του πατρός Αντώνιου και 7 εργαζομένων της οργάνωσης Κιβωτού του Κόσμου για τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή, της ηθικής αυτουργίας σε όλες τις παραπάνω πράξεις (αφορά τον πατέρα Αντώνιο) και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή.

Το σκέλος που αφορά στο κακούργημα βρίσκεται πλέον στα χέρια ανακριτή, ενώ το κομμάτι που αφορά τα πλημμελήματα διαχωρίστηκε καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής γιατί οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022. Η δίκη αυτή θα εκδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και αναμένεται να προσδιοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται, ότι από την έρευνα που διενήργησαν οι εισαγγελείς ανηλίκων προέκυψαν ενδείξεις κι άλλων αξιόποινων πράξεων, που αφορούν τρόφιμους σε δομές της Οργάνωσης και εργαζόμενους σε αυτή. Για αυτό εξήχθησαν αντίγραφα της δικογραφίας τα οποία αποστέλλονται στις εισαγγελίες Πειραιά και Χίου για τις δικές τους ενέργειες.

Άσκηση ποινικής δίωξης στον πατέρα Αντώνιο: “Σκοπιμότητες και ψεύδη” λέει για τις καταγγελίες

Υπενθυμίζεται ότι ο πατήρ Αντώνιος ωστόσο, πριν από λίγες εβδομάδες έδωσε τη δική του εκδοχή μέσω του υπομνήματός του όπως έγραψε το dikastiko.gr, κάνοντας λόγο για «ανύπαρκτη ποινική υπόθεση που επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της “Κιβωτού”». Ο ίδιος άφησε αιχμές για σκοπιμότητες και χαρακτήρισε ψευδείς τις δύο καταγγελίες εις βάρος του.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή