Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Ανοίγει νέος κύκλος δικαστικής έρευνας, 9 χρόνια μετά

Στο στόχαστρο εννέα πρόσωπα.
Eurokinissi

Νέα σελίδα στην υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012 σήμανε με την έναρξη έρευνας από τις δικαστικές αρχές για την εμπλοκή ακόμη εννέα προσώπων.

Οπως αναφέρει το dikastiko.gr, στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσε η μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, η οποία δεν έχει σταματήσει να ζητάει δικαίωση και να δοθεί επιτέλους απάντηση για την τύχη του παιδιού της, η σορός του οποίου ακόμη αγνοείται.

«Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη που ενήργησε τόσο τάχιστα για να λάμψει η αλήθεια πολύ γρήγορα» ανέφερε η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της, ζητώντας να βρεθεί ό,τι έχει απομείνει από το παιδί της.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Μάριου, Νίκος Ρουσόπουλος, επισήμανε ότι ζητήθηκαν κάποια συμπληρωματικά στοιχεία από τις δικαστικές αρχές, μεταξύ των οποίων και η έρευνα του Καναδού ερευνητή για τηn τύχη του Μάριου. «Θεωρούμε ότι τα στοιχεία θα οδηγήσουν στη λύση της υπόθεσης. Σίγουρα όταν έχεις εννέα κατηγορούμενους κάποιος θα μιλήσει» τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Βαρβάρα Θεοδωράκη είχε μάλιστα υποβάλλει αίτημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να «ξεπαγώσει» η ανάκριση για τους 9 νέους κατηγορούμενους της υπόθεσης.

Ο εγκέφαλος της υπόθεσης, ο οποίος ενώ είχε διαπράξει την απαγωγή προσέγγισε τη μητέρα του Μάριου προσποιούμενος τον διαμεσολαβητή και κατάφερε να γίνει ο πιο στενός της άνθρωπος στην πορεία της έρευνας, έχει καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη.

Ωστόσο ο φάκελος έμεινε ανοικτός μετά την απαγγελία κακουργηματικών κατηγοριών στα 9 πρόσωπα, για τα οποία προέκυψαν κατά την ακροαματική διαδικασία ενδείξεις ότι συμμετείχαν στη δολοφονία του Μάριου.

Συγκεκριμένα, τα 9 αυτά πρόσωπα διώκονται κατά περίπτωση για συνέργεια στην αρπαγή και την ανθρωποκτονία του θύματος. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι οι γιοι του καταδικασθέντος εγκεφάλου της υπόθεσης, καθώς και η σύζυγός του, η οποία είχε πρωτόδικα καταδικαστεί σε 18 έτη για συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και αρπαγή του θύματος και αντιμετωπίζει πλέον την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξάλλου η έκθεση του Καναδού ερευνητή, που συντάχθηκε μετά από αίτημα της οικογένειας, φαίνεται να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου έπεσε θύμα αρπαγής και εν συνεχεία δολοφονήθηκε. Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα το πτώμα του μεταφέρθηκε στα Γεράνεια Ορη και οι δράστες εξαφάνισαν κάθε ίχνος του.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή