Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Μπράλος - Άμφισσα

Πρόκειται για 24 χλμ. δρόμου, τμήμα του διαγώνιου άξονα «Λαμία – Ιτέα - Αντίρριο».
.
.
Automotive, Transport and Infrastructure, Tourism Editor

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό οδικό τμήμα προχωρά προς υλοποίηση. Αφορά την κατασκευή του τμήματος Μπράλος - Άμφισσα του διαγώνιου οδικού άξονα Λαμία – Ιτέα - Αντίρριο, η σύμβαση του οποίου υπεγράφη παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Τη σύμβαση υπέγραψαν εκ μέρους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ο διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης, Δημήτρης Αναγνώπουλος και εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας ΑΒΑΞ, ο διευθύνων σύμβουλος, Κωνσταντίνος Μιτζάλης.

Με την ολοκλήρωση του τμήματος Μπράλος – Άμφισσα του διαγώνιου οδικού άξονα Λαμία- Ιτέα- Αντίρριο, θα μπορεί κάποιος να ταξιδέψει οδικώς από Λαμία στην Πάτρα σε λιγότερο από μιάμιση ώρα, χωρίς να περάσει από την Αττική.

Ενδιάμεσα έχει ήδη κατασκευαστεί η παράκαμψη της Γραβιάς, ενώ το τμήμα από την παράκαμψη Γραβιάς έως τον Ισόπεδο Κόμβο Μεταλλείων Βωξίτη μήκους 4,7χλμ έχει δημοπρατηθεί και αναμένεται άμεσα η υπογραφή και αυτής της σύμβασης.

Το τμήμα Μπράλος - Άμφισσα θα έχει πλάτος 11 μέτρα με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση (πλάτους 3,75 μέτρων), ενώ ένα μέρος των ερεισμάτων έχει ασφαλτοστρωθεί δημιουργώντας μία λωρίδα πολλαπλών χρήσεων (Λ.Π.Χ.) ανά κατεύθυνση, πλάτους 1,50 μέτρου. Θα περιλαμβάνει δύο σήραγγες, επτά γέφυρες, και έξι ισόπεδους κόμβους.

.
.
Automotive, Transport and Infrastructure, Tourism Editor

Το κόστος κατασκευής του έργου φθάνει, σχεδόν, τα 260 εκατομμύρια, είναι συγχρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 54 μήνες.

Με την ολοκλήρωση του τμήματος Μπράλος – Άμφισσα το μήκος της συνολικής διαδρομής θα μειωθεί κατά τέσσερα χιλιόμετρα. Το τμήμα Μπράλος – Άμφισσα αποτελεί τμήμα του διαγώνιου οδικού άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο», που με τη σειρά του αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι του Ε65, ο οποίος θα συνδέσει την ΠΑΘΕ με την Ιόνια Οδό, θα επιτρέψει την ταχύτερη μετακίνηση από τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία απευθείας προς τη Δυτική Ελλάδα και θα συνδέσει το λιμάνι της Πάτρας με αυτό του Βόλου.

.
.
Automotive, Transport and Infrastructure, Tourism Editor

«Προεκλογικά είχαμε εκπονήσει συνολικό πλάνο έργων σχεδόν 13 δισ. Ως Κυβέρνηση δημοπρατήσαμε έργα που ξεπερνούν τα 10 δισ. κι από αυτά συμβασιοποιήσαμε, δηλαδή ήδη υλοποιούνται, έργα άνω των 5 δισ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πλάνο έργων που έχει γίνει στη χώρα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλα τα έργα, πλέον, εντάσσονται σε ένα συνεκτικό σχέδιο. Με στόχο να κάνουμε την Ελλάδα έναν σύγχρονο κόμβο υποδομών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Κι όλα αυτά όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση, σε 4,5 χρόνια συμβασιοποίησε έργα 800 εκατομμυρίων», ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι: «Η Κυβέρνηση αποδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι εργάζεται συστηματικά, μεθοδικά και υπεύθυνα, για τη διαμόρφωση όρων βιώσιμης ανάπτυξης, ισόρροπα, σε όλες τις περιοχές της πατρίδας μας».