Υπογράφτηκε η σύμβαση εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων, ύψους 22.630.000 ευρώ

Αφορά πλήρη αναβάθμιση των εγκαταστάσεων με πορεία υλοποίησης τα δύο χρόνια.
kalavritaski.gr

Ένα από τα πιο όμορφα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας και μάλιστα σε έναν ιστορικό τόπο, στα Καλάβρυτα, πρόκειται να εκσυγχρονιστεί πλήρως, μια απαίτηση πολλών ετών.

Η σύμβαση «Προμήθεια εξοπλισμού για την Αναβάθμιση, βελτίωση και Εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων», με συνολικό προϋπολογισμό 22.630.000 ευρώ και προθεσμία υλοποίησης 24 μήνες, υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριο Φαρμάκη και τον ανάδοχο του έργου, παρουσία του δημάρχου Καλαβρύτων, Θανάση Παπαδόπουλου, του γενικού διευθυντή του Χιονοδρομικού Κέντρου, Αλέξη Άγριου.

Το έργο περιλαμβάνει τα εξής:

1) Βελτιώσεις Αναβατήρων

- Αντικατάσταση του αναβατήρα του Αχιλλέα με νέες υπερσύγχρονες 10θέσιες κλειστές καμπίνες για ουσιαστική βελτίωση της ασφάλειας, της μεταφορικής ικανότητας, της ταχύτητας του αναβατήρα, και της ποιοτικής μετάβασης των επισκεπτών

- Αντικατάσταση του αναβατήρα της Στύγας με νέα 6θέσια ανοιχτά φορεία- καρέκλες

- Αποξήλωση υφιστάμενων παλαιών αναβατήρων

2) Βοηθητικά Συστήματα- Συμπληρωματικές Παρεμβάσεις

Προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση για την αναβάθμιση των συστημάτων ισχύος των συστημάτων παροχής ισχύος του ΧΚΚ(Υ/Σ Βαθιάς Λάκας με κτήριο υποσταθμού παραπλεύρως του κτηρίου Βαθειά Λάκκα, δίκτυα ηλεκτροδότησης, καλωδίωση προς όλες τις καταναλώσεις και Η/Ζ).

3) Σύστημα ηλεκτρονικής Έκδοσης Εισιτηρίων

Προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων και συστήματα ελέγχου αυτών/ Σύστημα ηλεκτρονικής πώλησης εισιτηρίων για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΧΚΚ.

4) Προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση/ εργασίες συντήρησης για την αναβάθμιση του πέτρινου κτηρίου στη Βαθειά Λάκκα, ώστε να είναι ξανά λειτουργικό και έτοιμο προς χρήση από τους επισκέπτες.

5) Συμπληρωματικές εργασίες ελαφράς διαμόρφωσης γεωμετρικών χαρακτηριστικών πιστών (εκσκαφές για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των ανωτέρω συστημάτων και τη διαμόρφωση των πιστών βάση των νέων αναβατήρων).

Πήγαινε στην αρχική σελίδα