Έρευνα για οίκο ευγηρίας στην Κρήτη - Δεκάδες θάνατοι ηλικιωμένων στο μικροσκόπιο

Κακομεταχείριση και εγκατάλειψη από το προσωπικό του Ιδρύματος.
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Περισσότερες από δέκα καταγγελίες για άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε ιδιωτικό ίδρυμα φιλοξενίας ηλικιωμένων και δεκάδες θάνατοι την τελευταία τριετία έχουν μπει στο μικροσκόπιο τής Εισαγγελίας Χανίων, που έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι καταγγελίες προέρχονται από συγγενείς θανόντων ηλικιωμένων, οι οποίοι ήταν φιλοξενούμενοι σε συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας, και -σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα- ο θάνατός τους δεν οφείλεται σε φυσικά αίτια και καρδιακή ανακοπή, αλλά στην κακομεταχείριση και την εγκατάλειψη από το προσωπικό του Ιδρύματος.

Με έγγραφό τους τα στελέχη τής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων έχουν ζητήσει όλους τους φακέλους θανόντων, που φιλοξενήθηκαν στον οίκο ευγηρίας το τελευταίο τετράμηνο, από τα ληξιαρχεία όλης της Κρήτης.

Το πρωί της 22ας Απριλίου πραγματοποιήθηκε η εκταφή η εκταφή σορού γυναίκας, η οποία απεβίωσε πριν από έντεκα μήνες, προκειμένου να γίνει νέα ιατροδικαστική εξέταση, ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, καθώς υπάρχουν υπόνοιες για τα αίτια θανάτου.

Δημοφιλή