Ερντογάν: Η Τουρκία δεν αναγνώρισε ποτέ την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία

Μήνυμα του Τούρκου προέδρου στο πλαίσιο της Πλατφόρμας της Κριμαίας.
.
.
PRESIDENTIAL PRESS OFFICE via Reuters

Η Τουρκία ουδέποτε αναγνώρισε την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και «από την πρώτη ημέρα έλεγε με αποφασιστικότητα πως το βήμα αυτό δεν είχε νομιμότητα. Επιμένουμε στη στάση μας, υποστηρίζοντας την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο μηνύματός του στην τρίτη σύνοδο της Πλατφόρμας για την Κριμαία.

Ο Ερντογάν υποστήριξε πως «εργαζόμαστε σκληρά για να δώσουμε τέλος στην αιματοχυσία, τουλάχιστον να έχουμε πλευρές για να διατηρήσουμε τα κανάλια επικοινωνίας ανοιχτά για προετοιμασίες ενός τραπεζιού διαπραγματεύσεων. Ο τερματισμός της σύγκρουσης και το να έχουμε ειρήνη και σταθερότητα στη Μαύρη Θάλασσα ξανά θα είναι ανακούφιση, όχι μόνο για την περιοχή, μα και για όλο τον κόσμο».

Η Πλατφόρμα για την Κριμαία είναι μια διπλωματική πρωτοβουλία της Ουκρανίας που αναδεικνύει το θέμα της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014.

Η Τουρκία επιδιώκει καλές σχέσεις τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία, και έχουν υπάρξει αναφορές περί ενδεχόμενης επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Πούτιν στην Τουρκία.

Με πληροφορίες από Daily Sabah

Δημοφιλή