Ήρθε η ώρα για αναδιαμόρφωση της Συμφωνίας του Παρισιού

Για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, δυστυχώς, ισχύει η εξίσωση: Περιβάλλον = Φόροι.
Anadolu Agency via Getty Images

Άλλοι το ονόμασαν “Κίτρινο Δεκέμβρη” ενώ άλλοι το συνέκριναν με το Μάη του 68’.

Το διακύβευμα του ξεσηκωμού των Γάλλων δεν είναι άλλο από τους δυσβάσταχτους “πράσινους” φόρους.

Το στίγμα-προειδοποίηση είχε δοθεί εδώ από το HUFFPOST πριν από 5 μήνες (27 Ιουνίου 2018).

Συγκεκριμένα είχε αναφερθεί:

“...η σύνδεση της δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος (κλίμα) με τους φόρους (οικονομία) θα φέρει ίσως επικίνδυνες κοινωνικές καταστάσεις στο μέλλον. Τα παραπάνω ίσως λειτουργήσουν ως (επιπλέον) έμμεσος παράγοντας αύξησης του λαϊκισμού και των πολιτικών άκρων στην ΕΕ.

Για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, δυστυχώς, ισχύει η εξίσωση: Περιβάλλον = Φόροι.

Αυτό πρέπει να σταματήσει τάχιστα.

Ειδάλλως, πολύ φοβάμαι ότι ο «πράσινος» φασισμός θα φέρει τον μαύρο φασισμό.

Κάτι συμβαίνει λοιπόν στο Παρίσι των επαναστάσεων.

Κάτι το οποίο δεν είχαν προβλέψει, εκτιμήσει, σχεδιάσει όσοι με-το-έτσι-θέλω, με τον τσαμπουκά, προσπαθούν να επιβάλλουν την «πράσινη» τεχνολογία στους λαούς της Ευρώπης.

Η ιστορία είναι η εξής.

Τους τελευταίους δύο μήνες η τιμή του πετρελαίου έχει πέσει κατά 35%. (Παρόλα αυτά, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στη χώρα μας παραμένει απίστευτα υψηλή και ο Ελληνικός λαός - η μεσαία αστική τάξη - ξεπαγιάζει).

Τί συμβαίνει λοιπόν αυτές τις ημέρες στο Παρίσι και ο κόσμος έχει βγει κατά χιλιάδες στους δρόμους φορώντας τα κίτρινα γιλέκα των οδηγών; Ο Μακρόν – ένθερμος υποστηρικτής της θεωρίας της κλιματικής αλλαγής – αποφάσισε να αυξήσει τους φόρους στη βενζίνη κατά 3.9 σεντς/λίτρο και κατά 7.6 σεντς/λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης. Ο στόχος; Να πιεστεί η μετάβαση χρήσης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο κόσμος αγανάκτησε και κατέβηκε στους δρόμους.

Η Γαλλική κυβέρνηση αγνόησε τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης («όσο μειώνεται η τιμή ενός προϊόντος τόσο αυξάνεται η ποσότητα που ζητείται») και παρενέβη βιαίως εις βάρος των Γάλλων καταναλωτών. Αυτό, αν μη τί άλλο, αποτελεί εκπόρνευση του Φιλελευθερισμού. Τί ειρωνεία! Η εκπόρνευση αυτή προήλθε από τη Γαλλία του Διαφωτισμού και των Φιλελεύθερων Επαναστατικών Κινημάτων!

Από το 2015 η παγκόσμια μεσαία αστική τάξη δέχεται σφοδρή ληστρική επιδρομή με τη “δικαιολογία” της Κλιματικής Αλλαγής: πάνω από 48 δις δολλάρια έχουν πληρωθεί σε “πράσινους” φόρους από το 2015. Αυτούς τους φόρους τους πληρώνει - εν μέσω οικονομικής κρίσης - και ο Ελληνικός λαός.

Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Στο “προειδοποιητικό” άρθρο του Ιουνίου 2018 είχαν κατατεθεί δύο προτάσεις τις οποίες σοφό θα ήταν να “διαβάσουν” οι “ιθύνοντες”:

  1. Να καταψηφισθούν όσα κόμματα επιμένουν στην επιβολή των «πράσινων» φόρων. Αριστερά ή δεξιά. Κεντρώα ή ακραία. Φιλελεύθερα, σοσιαλιστικά ή κομμουνιστικά.
  2. Να δημιουργηθεί κίνημα πολιτών το οποίο θα απαιτήσει την πλήρη κατάργηση των “πράσινων” φόρων.

Σήμερα θα προστεθεί μία τρίτη πρόταση: Ήρθε η ώρα για την αναδιαμόρφωση της Συμφωνίας του Παρισιού.

Εάν δεν υιοθετηθούν ηπιότερες μορφές οικονομικής προσαρμογής προς τις ΑΠΕ τότε τα χειρότερα έρχονται.

Η αύξηση των άκρων στην Ευρώπη θα δυναμιτιστεί περαιτέρω από τις απαράδεκτες «πράσινες» βίαιες οικονομικές πολιτικές. Από εδώ και στο εξής δεν υπάρχoυν δικαιολογίες. No ifs and buts...

Δημοφιλή