Εταιρεία ζητάει 20 εκ. δολάρια από τον Ζούκερμπεργκ για το όνομα «META»

Το είχε κατοχυρώσει πρώτη.
SOPA Images SOPA Images/LightRocket via Gett

Η Meta PC, είναι εταιρεία υπολογιστών με έδρα την Αριζόνα. Από την Κυριακή όμως όταν και ανακοινώθηκε η αλλαγή ονομασίας του Facebook σε «META» από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κολοσσό των social media.

Μήλον της έριδος το όνομα «META», καθώς όπως λένε οι ιδιοκτήτες της εταιρείας από την Αριζόνα Ζακ Σατ και Τζο Ντάρτζερ, το έχουν κατοχυρώσει πρώτοι, από τον Αύγουστο.

Η Meta Pc, δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2020 και στις 23 Αυγούστου του 2021 κατέθεσε την αίτηση. Τώρα για να παραχωρήσουν το όνομα ξεκαθαρίζουν πως θα πρέπει ο Ζούκερμπεργκ να τους καταβάλλει το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

sdv
sdv
meta pc

Αν και η Meta Pc έχει καταβάλλει πρώτη την αίτηση, αυτό δεν κατοχυρώνει τα δικαιώματα της αφού όπως λέει ο καθηγητής Μαρκ Μακένα της νομικής σχολής του πανεπιστήμιο UCLA, υπάρχουν παραθυράκια που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο τεχνολογικός κολοσσός.

Για παράδειγμα, μπορεί να καταθέσει αίτηση σε άλλη χώρα και να τη χρησιμοποιεί και για εγχώρια χρήση, πράγμα που κάνουν αρκετές μεγάλες εταιρείες.

«Αναζητούν κάποια μικρή χώρα που δεν έχει ολοκληρωμένο σύστημα ανίχνευσης και καταθέτουν εκεί αίτηση. Έτσι μπορούν να είναι αποκτήσουν πρώτοι ημερομηνία καταχώρησης».

Αν και μένει να δούμε πως θα διευθετυθεί η υπόθεση, ο Ζακ Σατ ανέβασε βίντεο στο Twitter, σχετικά με την «νέα» ονομασία της Meta Pc, αφού όπως λέει, τώρα θα λέγεται «Facebook», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διακωμωδήσει την ανακοίνωση της Κυριακής από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Με πληροφορίες από TMZ και The Guardian