Έβδομη ημέρα απεργίας των οδηγών φορτηγών και ζημία ύψους 1,2 δισ. δολαρίων στη Νότιο Κορέα

Και όπως φαίνεται συνεχίζουν ζητώντας εγγυημένο κατώτατο μισθό και διαμαρτυρόμενοι για την τιμή των καυσίμων. Παράλυση παραγωγής και εξαγωγών.
YONHAP NEWS AGENCY via REUTERS

Οι βιομηχανίες της Νότιας Κορέας –μεταξύ αυτών οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι βιομηχανίες χάλυβα, πετροχημικών και τσιμέντων– βρίσκονταν αντιμέτωπες με ζημίες ύψους περίπου 1,6 τρισεκ. γουόν (1,24 δισεκ. δολαρίων), λόγω της απεργίας των φορτηγών οδηγών, που συνεχίζεται, ανακοίνωσε σήμερα το αρμόδιο υπουργείο της χώρας.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό υπουργείο Βιομηχανίας, η εκτίμηση για το 1,6 τρισεκ. γουόν αφορά ζημίες στην παραγωγή, τις αποστολές και τις εξαγωγές προϊόντων.

Οι εταιρίες πετροχημικών της χώρας ακολούθησαν σήμερα το παράδειγμα αυτοκινητοβιομηχανιών και χαλυβουργιών και περιόρισαν τις παραγωγικές δραστηριότητες τους λόγω της αύξησης των αποθεμάτων τους, καθώς τα προβλήματα στις μεταφορές λόγω της απεργίας των οδηγών φορτηγών λαμβάνουν μεγαλύτερες διαστάσεις στη Νότια Κορέα, χώρα-«υπερδύναμη» της μεταποίησης στην Ασία.

YONHAP NEWS AGENCY via REUTERS

Οι οδηγοί φορτηγών απεργούν σήμερα για έβδομη ημέρα, διαμαρτυρόμενοι κατά της αύξησης των τιμών των καυσίμων και ζητώντας εγγυήσεις για την καταβολή ελάχιστου μισθού.

Οι κινητοποιήσεις προκαλούν παράλυση στα λιμάνια και τους εμπορευματικούς τερματικούς σταθμούς στη Νότια Κορέα –κορυφαίο προμηθευτή αυτοκινήτων, μπαταριών, ημιαγωγών, «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και οικιακών ηλεκτρονικών– ασκώντας περαιτέρω πιέσεις στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες, που έχουν ήδη διαταραχθεί λόγω των περιορισμών που έχει επιβάλει η Κίνα για την αντιμετώπιση της Covid-19 καθώς και εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή