Εξι αποφάσεις για να κάνετε τη σχέση σας καλύτερη το 2020

Απλές, πρακτικές, γρήγορες και πολύ αποδοτικές
.
.

Ξεκίνημα καινούργιας χρονιάς, καιρός για μια νέα αρχή; Ιδού έξι (μικρές αλλά σημαντικές για το μέλλον) αποφάσεις που μπορούν να σας χαρίσουν μια καλύτερη σχέση:

1. Βάλτε όριο στη χρήση του κινητού σας τηλεφώνου

«Πάρτε μια κοινή απόφαση - όχι μόνο ο ένας από τους δυο - να βάλετε όριο στο χρόνο που σπαταλάτε στα social media και στο κινητό σας τηλέφωνο όταν είστε μαζί», αναφέρει ο ψυχολόγος Κερτ Σμιθ με έδρα την Καλιφόρνια ο οποίος ειδικεύεται ρστη συμβουλευτική ανδρών. «Πείτε ”ναι” στην πρόκληση να δημιουργήσετε μια λίστα από ψυχαγωγικά, διασκεδαστικά, εναλλακτικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε οι δυο σας από το να απομονώνεστε στην οθόνη του κινητού σας».

2. Καθορίστε το χρονικό διάστημα της ημέρας που θα αφιερώσετε στον σύντροφό σας

΄Οπως ακριβώς έχετε σημειώσει τα ιατρικά ραντεβού και τις επαγγελματικές σας συναντήσεις στο ημερολόγιό σας, κάπως έτσι θα πρέπει να προγραμματίσετε και το χρόνο που θα περάσετε με τον σύντροφό σας. «Κάποια πράγματα όπως να δοκιμάσετε μια καινούργια συνταγή ή να παίξετε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι μπορεί να βελτιώσουν την επικοινωνία μεταξύ σας», αναφέρει η ψυχολόγος, ’Αννα Ρος με έδρα το Σικάγο.

3. Δεσμευτείτε να κάνετε κάτι αυθόρμητο μαζί μια φορά τον μήνα

Για ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί, δεν είναι καθόλου δύσκολο να αποφύγουν την μίζερη και καταθλιπτική ρουτίνα. Προκειμένου να το αποφύγετε, ο Κερτ Σμιθ προτείνει να θυμηθείτε κάποια πράγματα που κάνατε μαζί στην αρχή της σχέσης σας. «Η γυναίκα μου κι εγώ κάποτε μπαίναμε στο αυτοκίνητο στις 10 το βράδυ κι οδηγούσαμε 90 χιλιόμετρα στη λίμνη Tahoe. Δειπνούσαμε και επιστρέφαμε πίσω για να πάμε στην δουλειά την επόμενη μέρα», θυμάται ο ίδιος.

4. Δώστε ένα εβδομαδιαίο ραντεβού για σεξ με τον/την σύντροφό σας

Οταν ο χρόνος πιέζει και τα προγράμματα είναι ασφυκτικά, συνήθως το πρώτο πράγμα που μπαίνει στην άκρη είναι το σεξ. Η συνεύρεση του ζευγαριού κατόπιν προγραμματισμού μπορεί να μην ακούγεται και τόσο αισθησιακή, όμως, είναι αυτό που θα διαβεβαιώσει ότι πραγματικά πρόκειται να συμβεί.

5. Οργανώστε συζητήσεις σε μηνιαία βάση

Σύμφωνα με μια έρευνα του περιοδικού Money, οι 70% των καυγάδων μεταξύ των ζευγαριών γίνονται για οικονομικούς λόγους. Πολλές φορές τα ζευγάρια αναβάλλουν ανάλογες συζητήσεις. «Δεσμευθείτε ότι μια η δυο φορές το μήνα θα κάτσετε στο ίδιο τραπέζι και θα συζητήσετε για την οικονομική σας ζωή μαζί», λέει ο Κερτ Σμιθ.

6. Καθημερινό αίσθημα ευγνωμοσύνης

Η ευγνωμοσύνη συνδέεεται με την ευτυχία. Και οι ωφέλεια από το να είμαστε ευγνώμονες είναι ορατή τόσο στην ψυχική και διανοητική μας υγεία, όσο και στις σχέσεις μας. Κάντε ένα ”ψήφισμα” ως ζευγάρι να εκφράζετε την ευγνωμοσύνη σας πιο συχνά μπορείτε και με τρόπους που έχουν νόημα», λέει η ΄Αννα Ρος. «Προσπαθείστε να αντιληφθείτε ποια είναι εκείνα τα πράγματα που κάνει ο σύντροφός σας για να βοηθήσει εσάς και για να ευημερήσει η σχέση σας. Και μετά δώστε του να καταλάβει τι σημαίνει αυτό για εσάς και μοιραστείτε μαζί του αίσθημα ευγνωμοσύνης».

ΠΗΓΗ: HuffPost US