Φλαμανδοί Γίγαντες: Αυτά είναι τα μεγαλύτερα κουνέλια του κόσμου

Και είναι όντως τεράστια.
Xinhua News Agency via Getty Images

Με το βάρος του στις περισσότερες περιπτώσεις να ξεπερνά τα δέκα κιλά, ο Φλαμανδός Γίγαντας αποτελεί με διαφορά τη ράτσα με τα μεγαλύτερα κουνέλια στον κόσμο. Πρόκειται για εξαιρετικά πειθήνια πλάσματα, που κάλλιστα μπορούν να μας συντροφεύσουν ως κατοικίδια.

MediaNews Group/Los Angeles Daily News via Getty Images via Getty Images

Ξεκινώντας από μια φυλή που ανατράφηκε στη Φλάνδρα του Βελγίου για χρηστικούς λόγους, κυρίως για τη γούνα και το κρέας της, ο Φλαμανδός Γίγαντας σήμερα, θεωρείται μια από τις πιο υπάκουες και ανεκτικές ράτσες κουνελιών στον κόσμο. Σύμφωνα με τα πρότυπα της συγκεκριμένης φυλής, ένας σωστά ανεπτυγμένος Φλαμανδός Γίγαντας διαθέτει μεγάλο κεφάλι, μακριά, όρθια αυτιά και μακρύ, δυνατό σώμα. Ο μεγαλύτερος Φλαμανδός γίγαντας ζυγίζει 22 κιλά και έχει ύψος 1,3 μέτρα.

Eξαιτίας του μεγάλου μεγέθους του, ο «βασιλιάς των κουνελιών», απαιτεί μεγάλης έκτασης χώρους διαβίωσης, καθώς και μεγάλες ποσότητες τροφής σε σύγκριση με άλλες ράτσες. Ο Φλαμανδός Γίγαντας ως ράτσα εξημερωμένου κουνελιού, υπάρχει ήδη από τον 16ο αιώνα. Σήμερα, το συγκεκριμένο είδος εξακολουθεί να εκτρέφεται για το κρέας και τη γούνα του, αλλά είναι πιο δημοφιλές ως κατοικίδιο. Μάλιστα, εφόσον ανατραφεί σωστά, αυτό το ευγενέστατο πλάσμα τα πηγαίνει τέλεια ακόμα και με μικρά παιδιά.

Πηγή: Οdditycentral

Δημοφιλή