Φλόριντα: Πυροβόλησε τον σύζυγό της σε νοσοκομείο, «γιατί της το ζήτησε» ο ίδιος (βίντεο)

Είχε οχυρωθεί στο δωμάτιο του νοσοκομείου, ενώ η αστυνομία το είχε περικυκλώσει για αρκετές ώρες.
SOPA Images via Getty Images

Μια γυναίκα από τη Φλόριντα που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον άρρωστο σύζυγό της μέσα στο νοσοκομείο AdventHealth στην Daytona Beach της Φλόριντα, εμφανίστηκε ενώπιον δικαστή της κομητείας Βολούσια την Κυριακή (22/1) το πρωί και διατάχθηκε η κράτησή της χωρίς εγγύηση.

Πρόκειται για την Έλεν Γκίλαντ, 76 ετών, από το New Smyrna Beach η οποία κρατείτε στις φυλακές της κομητείας Βολούσια από το Σάββατο (21/1) με την κατηγορία ότι σκότωσε τον σύζυγό της.

Παρότι η ίδια διατείνεται πως ο ετοιμοθάνατος σύζυγός της Τζέρι Γκίλαρντ, 77 ετών, της το ζήτησε, οι αρχές θεωρούν ότι η δολοφονία ήταν προσχεδιασμένη.

Το περιστατικό που συνέβη γύρω στις 11:35 το πρωί του Σαββάτου διέκοψε τη λειτουργία του νοσοκομείου για σχεδόν τέσσερις ώρες, καθώς η αστυνομία προσπαθούσε να πείσει τη γυναίκα να παραδοθεί, αναφέρει το Fox35orlando.

.
.
Volusia County Corrections

«Επειδή ήταν ετοιμοθάνατος, είχαν μια συζήτηση σχετικά με αυτό και στην πραγματικότητα το σχεδίασαν πριν από περίπου τρεις εβδομάδες», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Daytona Beach, Ζακαρί Γιάνγκ.

Μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες διαπραγματεύσεων, η αστυνομία χρησιμοποίησε ένα φλας και ένα τέιζερ για να πείσει την Γκίλαντ να πετάξει το όπλο.

Η 76χρονη είχε οχυρωθεί στο δωμάτιο του νοσοκομείου, ενώ η αστυνομία το είχε περικυκλώσει για αρκετές ώρες. Δεν είναι σαφές με ποιο τρόπο η Γκίλαντ κατάφερε να μπει στο νοσοκομείο με όπλο.

Το περιστατικό συνέβη στον 11ο όροφο, όπου νοσηλεύονται ασθενείς σε τελικό στάδιο. «Σχεδόν όλοι οι ασθενείς σε αυτόν τον όροφο είναι σε αναπνευστήρες, οπότε δεν είχαν χώρο για να εκκενώσουν ολόκληρο τον όροφο», είπε.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα