Φόνοι με μανιτάρια: Η κατηγορούμενη φέρεται να προσπάθησε 4 φορές να σκοτώσει τον πρώην της

Η Έριν Πάτερσον κατηγορείται για τρεις δολοφονίες και πέντε απόπειρες.
Albert Fertl via Getty Images

Μια Αυστραλή που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τρεις ανθρώπους σε μια υπόθεση δηλητηριασμών με μανιτάρια, κατηγορείται επίσης προς προσπάθησε να σκοτώσει τον πρώην σύζυγό της τέσσερις φορές, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η 49χρονη Έριν Πάτερσον κατηγορείται για τρεις δολοφονίες και πέντε απόπειρες. Η κατηγορίες για δολοφονίες σχετίζονται με οικογενειακό γεύμα στο σπίτι της τον Ιούλιο στη Λεονγκάθα της Βικτώρια. Η ίδια ισχυρίζεται πως είναι αθώα.

Πραγματοποίησε σύντομη εμφάνιση ενώπιον του δικαστηρίου την Παρασκευή, με τη δίκη να αναβάλλεται ως τις 3 Μαΐου προκειμένου οι εισαγγελείς να αναλύσουν υπολογιστές που κατασχέθηκαν από το σπίτι της κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας.

Σε δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν σε τοπικά ΜΜΕ την Παρασκευή η αστυνομία λέει ότι η Πάτερσον προσπάθησε να σκοτώσει τον σε διάσταση σύζυγό της, Σάιμον Πάτερσον, τρεις φορές μεταξύ του Νοεμβρίου του 2021 και του Σεπτεμβρίου του 2022. Η φερόμενη τέταρτη απόπειρα έλαβε χώρα όταν σέρβιρε φαγητό στους γονείς του, Γκέιλ και Ντον Πάτερσον, τη θεία του Χέδερ Γουΐλκινσον και τον σύζυγό της Ίαν Γουΐλκινσον. Ο ίδιος δεν πήγε στο γεύμα.

Η Έριν Πάτερσον είπε ότι μαγείρεψε το φαγητό χρησιμοποιώντας μείγμα μανιταριών που είχε αγοράσει από το σουπερμάρκετ και ένα κατάστημα με ασιατικά προϊόντα πριν μήνες. Και οι τέσσερις μεταφέρθηκαν αργότερα στο νοσοκομείο. Εντός ημερών οι Πάτερσον, 70 και οι δύο, και η Γουΐλκινσον, 66 ετών, πέθαναν. Η αστυνομία θεωρεί ότι έφαγαν δηλητηριώδη μανιτάρια. Η Πάτερσον θεωρήθηκε ύποπτη επειδή ούτε η ίδια ούτε τα παιδιά της έπαθαν τίποτα. Η ίδια ισχυρίζεται πως δεν ήθελε να δηλητηριάσει τους καλεσμένους της και ότι μεταφέρθηκε και αυτή στο νοσοκομείο μετά το γεύμα και της έδωσαν φάρμακα για να προστατευτεί το συκώτι της.

Δημοφιλή