Φρικτός τραυματισμός πεζοπόρου: Κλαδί διαπέρασε το μάτι του και έφτασε στον εγκέφαλο

Σελίδα στο GoFundMe συγκεντρώνει χρήματα για τον Τεξανό που τραυματίστηκε σοβαρότατα.
.
.
GOFUNDME

Ένας άνδρας από το Τέξας δεν μπορεί πλέον να δει από το ένα μάτι μετά από ένα φρικτό ατύχημα κατά τη διάρκεια μιας πεζοπορίας με το γιο του.

Ο Έντουαρντ Στέινκαμπ, 67 ετών, από το Άλεν του Τέξας, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Βικτώριας στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά, αφού «Αυτό που ξεκίνησε ως μια όμορφη εμπειρία με εκπληκτική θέα είχε τραγική εξέλιξη λίγες ημέρες αργότερα», σημειώνεται σε σελίδα του GoFundMe για τη συγκέντρωση χρημάτων για τα ιατρικά του έξοδα.

Ο 67χρονος και ο γιος του Μπρετ, 28 ετών, είχαν ξεκινήσει στις 30 Απριλίου για μία απαιτητική και πολυήμερη πεζοπορία. Ο τραυματισμός του Στέινκαμπ συνέβη κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας, στις 3 Μαΐου. Ένα πεσμένο δέντρο έκλεινε το μονοπάτι προς τη δυτική ακτή και ο άνδρας προσπάθησε να περπατήσει πάνω στο κορμό αντί να πατήσει μέσα στη λάσπη. Έπεσε από το κούτσουρο και προσγειώθηκε σε ένα κλαδί που πέρασε μέσα από το αριστερό του μάτι, φτάνοντας μέχρι τον εγκέφαλό του.

«Κατέληξε με ένα ραβδί που τρύπησε τον εγκέφαλό του μέσα από το μάτι του», προσθέτει η καμπάνια, η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 20.000 δολάρια από τον στόχο των 200.000 δολαρίων, σημειώνοντας ότι οι Pacheedahl First National Guardians έπρεπε να μεταφέρουν τον Στέινκαμπ στο τοπικό νοσοκομείο. «Χρειάστηκαν 6 ώρες και ένας ανεφοδιασμός από την εθνική φρουρά για να μπορέσουν να τον πάρουν», πρόσθεσε η εκστρατεία.

Ο 28χρονος Μπρετ περιέγραψε ότι αυτός και ο πατέρας του έκαναν πεζοπορία με άλλα δύο άτομα. Είναι έμπειροι backpackers και συμμορφώνονται πάντα με τις οδηγίες ασφαλείας. Ο πατέρας του έκανε πεζοπορίες από τα εφηβικά του χρόνια.

Για κακή του τύχη, ένα κλαδί έφτασε ως τον εγκέφαλό του Στέινκαμπ, αφού πρώτα διαπέρασε το μάτι του. Μετά από έξι ώρες αναζήτησης και έναν απαραίτητο ανεφοδιασμό, κλιμάκιο της εθνοφρουράς βρήκε τον τραυματία που διακομίστηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο. Αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη ΜΕΘ, μεταφέρθηκε στην πτέρυγα νευροτραυμάτων, όπου παρακολουθείται από νευροχειρουργό.

«Ο Εντ δίνει τώρα μάχη με μόλυνση και πονάει πολύ. Έχει διαπιστωθεί ότι έχει χάσει την όρασή του από το ένα μάτι και παλεύει με συνεχιζόμενο πυρετό», σημειώνεται στο GoFundMe. Η καμπάνια για τα ιατρικά του έξοδα έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 16.000 δολάρια από τον στόχο των 200.000 δολαρίων.

Οι συγγενείς γράφουν πως τα έξοδα διάσωσης και αεροδιακομιδής ήταν τεράστια, ενώ ακολούθησαν το κόστος της χειρουργικής επέμβασης στον εγκέφαλο, τα απαραίτητα φάρμακα, οι τομογραφίες. Οι γιατροί δεν είναι ακόμα σε θέση να εκτιμήσουν πόσο καιρό θα παραμείνει νοσηλευόμενος σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο. Και ακομα και όταν βγει από το νοσοκομείο, ο άνδρας θα πρέπει να επιστρέψει οδικώς στο σπίτι του αφού για μήνες θα είναι απαγορευτικό να ταξιδέψει με αεροπλάνα, λόγω της κατάστασής του.

Πηγή: People