Ιαπωνία:Κατσάδα σε βουλευτή από τη μάνα του για "τα χέρια στις τσέπες" σε συνάντηση με Μπάιντεν

Ο ΓΓ του ΥΠ.Συμβουλίου αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Η μητέρα του τον κατηγόρησε πως την ντρόπιασε και του είπε να...ράψει τις τσέπες του! (βίντεο)
Twitter
Twitter
Twitter

Ανώτερος συνεργάτης του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Φούμιο Κισίντα και βουλευτής της Κάτω Βουλής, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη επειδή έβαλε τα χέρια του στις τσέπες κατά τη διάρκεια επίσημου ταξιδιού στις ΗΠΑ αφού παραδέχτηκε...πως τον μάλωσε η μητέρα του και του είπε πως ”ντρεπόταν” για την αγενή του συμπεριφορά.

Ο Σεϊτζί Κιχάρα, αναπληρωτής ΓΓ του υπουργικού συμβουλίου, αποκάλυψε στο YouTube ότι η μητέρα του είχε διαβάσει σχόλια ότι με την συμπεριφορά του ”ντρόπιασε τους γονείς του” αφού η κάμερα τον συνέλαβε με τα χέρια στις τσέπες του παντελονιού του καθώς ο πρωθυπουργός μιλούσε σε δημοσιογράφους έξω από το Μπλερ Χάους στην Ουάσιγκτον και μετά την συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο.

Ο Κιχάρα, 52 ετών, έλαβε ένα οργισμένο τηλεφώνημα από την μητέρα του η οποία του είπε ότι ”ντρεπόταν” και του πρότεινε...”να ράψει τις τσέπες του”.

Το περιστατικό συνέβη στις 13 Ιανουαρίου οπότε στο πλαίσιο των επισκέψεων του Κισίντα σε πέντε χώρες στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, είχε και την πρώτη του συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Ο Κιχάρα, στο σχετικό στιγμιότυπο, έχει τα χέρια στις τσέπες και φαίνεται να κοιτάζει προς τα πάνω και μετά να καρφώνει το βλέμμα του στον Κισίντα, που είναι μπροστά του. Αφού συνειδητοποίησε όμως ότι βρίσκεται εντός του τηλεοπτικού πλάνου εμφανίζεται να φτιάχνει το παντελόνι του και να διπλώνει τα χέρια του μπροστά του.

Θα μπορούσε βέβαια να είχε γλιτώσει την κριτική και το...κατσάδιασμα από την μητέρα του, αν η εφημερίδα Asahi Shimbun δεν αναρτούσε το βίντεο στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ένας χρήστης τον κατηγόρησε για αγένεια και ένας άλλος πως έχει ”υφάκι”. Και φυσικά αυτά ήταν μερικά μόνο από τα σχόλια που ακολούθησαν.

Προς υπεράσπισή του ο Κιχάρα -όπως αναφέρει ο Guardian, είπε ότι είναι ”τυπος που βάζει τα χέρια του στις τσέπες του ενώ περπατά» – αν και στεκόταν ακίνητος κατά τη διάρκεια του περιστατικού – και ότι απλώς επικεντρωνόταν στα σχόλια του Κισίντα, ώστε να μπορεί να ενημερώσει με ακρίβεια στη συνέχεια τους δημοσιογράφους σχετικά με το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής των δύο ηγετών.

″Σκεφτόμουν πώς να μεταφέρω καλύτερα το φιλικό κλίμα στις σχέσεις Ιαπωνίας-ΗΠΑ που επιβεβαιώθηκε στην συνάντηση” είπε σε μια εμφάνισή του σε ένα κανάλι πολιτικής συζήτησης στο YouTube.

Ο βουλευτής της Κάτω Βουλής δεν είναι ο πρώτος πολιτικός που δέχεται κριτική για την υιοθέτηση της περιστασιακής στάσης, η οποία θεωρείται αγενής στην Ιαπωνία σε ορισμένες κοινωνικές και επαγγελματικές καταστάσεις. Ένας δύστροπος Μπόρις Τζόνσον επικρίθηκε επειδή έθαψε τα χέρια του στο σακάκι του κοστουμιού και στις τσέπες του παντελονιού του σε μια σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες το 2022, καθώς έβλεπε άλλους ηγέτες να δίνουν τα χέρια και να συζητούν. Τον Μάρτιο του 2019, η Yuriko Koike, κυβερνήτης του Τόκιο, προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή έβαλε τα χέρια της στις τσέπες του σακακιού της, αφού συνεχάρη τον Birhanu Legese, τον νικητή του ανδρικού αγώνα στον μαραθώνιο του Τόκιο. «Αν τα χέρια σας είναι πολύ κρύα για να τα αφήσετε έξω από τις τσέπες σας, τότε φορέστε γάντια», είπε ένας κριτικός.

Πηγή: Guardian

Πήγαινε στην αρχική σελίδα