ΔΙΕΘΝΕΣ
13/12/2018 10:58 EET | Updated 13/12/2018 11:09 EET

Ινδία: Λεοπάρδαλη σκότωσε βουδιστή μοναχό που έκανε διαλογισμό σε δάσος

Simon Eeman / EyeEm via Getty Images

Μοναχός που έκανε διαλογισμό στην ινδική πολιτεία Μαχαράστρα σκοτώθηκε σε επίθεση λεοπάρδαλης, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων στο ειδησεογραφικό πρακτορείο PTI, ο Ραχούλ Βάλκε έκανε διαλογισμό κάτω από ένα δέντρο στο δάσος Ταντόμπα, που είναι προστατευμένο καταφύγιο τίγρεων. Ο Βάλκε έδρευε σε βουδιστικό ναό μέσα στο δάσος, ωστόσο αυτή τη φορά είχε απομακρυνθεί λίγο για να διαλογιστεί, παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών προς τους μοναχούς να μην μπαίνουν πολύ βαθιά.

Πλέον υπάρχουν σχέδια για να αιχμαλωτιστεί η λεοπάρδαλη: «Έχουμε στήσει δύο κλουβιά και μια παγίδα καμερών, και θα προσπαθήσουμε να ναρκώσουμε το ζώο» είπε στο BBC Marathi τοπικός αξιωματούχος.

Η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα δοθεί στην οικογένεια του νεκρού αποζημίωση ύψους 1,2 εκατ. ρουπιών. Μοναχός που ανήκει στον ίδιο ναό δήλωσε στο BBC Marathi ότι είχε δει το ζώο να επιτίθεται στον Βάλκε όταν πήγε στο σημείο όπου διαλογιζόταν για να του δώσει φαγητό, Όπως είπε, απομακρύνθηκε για να ζητήσει βοήθεια, ωστόσο όταν επέστρεψε, ο Βάλκε ήταν νεκρός.

Στο Ταντόμπα βρίσκονται 88 τίγρεις, ενώ το δάσος φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία άλλων ζώων- από λεοπαρδάλεις μέχρι ύαινες κ.α.