ΔΙΕΘΝΕΣ
14/06/2019 10:31 EEST | Updated 14/06/2019 10:33 EEST

«Ιπτάμενα αντικείμενα» έπληξαν το ιαπωνικό τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν σύμφωνα με τον πρόεδρο της ναυτιλιακής

Απέκλεισε το ενδεχόμενο τορπιλισμού.

ASSOCIATED PRESS

Δύο «ιπτάμενα αντικείμενα» προκάλεσαν ζημιές σε ένα ιαπωνικό τάνκερ σε επίθεση την Πέμπτη στον Κόλπο του Ομάν, αλλά δεν συνέβη κάτι στο φορτίο μεθανόλης, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της ναυτιλιακής.

Το Kokuka Courageous έπλεε προς το λιμάνι Χορ Φακάν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετά την επιστροφή του πληρώματος, που είχε εκκενωθεί εξαιτίας του περιστατικού, είπε ο Γιουτάκα Κατάντα της Kokuka Sangyo σε συνέντευξη Τύπου. Όπως πρόσθεσε, συνοδευόταν από το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό.

«Το πλήρωμα μας είπε πως κάτι ήρθε πετώντας προς το σκάφος, και βρήκαν μια τρύπα» είπε ο Κατάντα. «Μετά κάποια μέλη του πληρώματος είδαν τη δεύτερη βολή».

Ο Κατάντα είπε ότι δεν υπήρχε περίπτωση το σκάφος, που μεταφέρει 25.000 τόνους μεθανόλης, να επλήγη από τορπίλη. Επίσης, πρόσθεσε ότι το πλήρωμα είδε ένα ιρανικό πολεμικό κοντά το βράδυ της Πέμπτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

-ΗΠΑ: Με βίντεο-ντοκουμέντο κατηγορούν το Ιράν 

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν το Ιράν για την επίθεση στο Kokuka Courageous και άλλο ένα τάνκερ, το νορβηγικής ιδιοκτησίας Front Altair, την Πέμπτη, ωστόσο η Τεχεράνη αρνείται τις κατηγορίες.

Ο Ιάπωνας υπουργός Βιομηχανίας Χιροσίγκε Σέκο δήλωσε την Παρασκευή πως τα περιστατικά θα συζητηθούν σε συνάντηση των υπουργών Ενέργειας και Περιβάλλοντος της G20 αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Σέκο αρνήθηκε να προβεί σε σχόλια σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος του Ιράν από Αμερικανούς αξιωματούχους, λέγοντας ότι η Ιαπωνία συνεχίζει να διερευνά το περιστατικό, που έλαβε χώρα ενώ ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ήταν στην Τεχεράνη για να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

Sponsored Post