ΔΙΕΘΝΕΣ
09/03/2019 21:56 EET

Ιράν: Συνελήφθη ζευγάρι μετά από δημόσια πρόταση γάμου

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στη συγκεκριμένη χώρα.

AlekZotoff via Getty Images

 

Δημοσίως σε ένα εμπορικό κέντρο αποφάσισε να αρραβωνιαστεί ένα ζευγάρι στο Ιράν, το οποίο αργότερα συνελήφθη για το λόγο αυτό. Το πλήθος που βρισκόταν μπροστά στο συμβάν άρχισε να χειροκροτά με ενθουσιασμό με αφορμή το γεγονός.

Το βίντεο με την πρόταση γάμου έγινε viral στα social media, όπου και κοινοποιήθηκε. Η γυναίκα είπε το «ναι» ενώ στη συνέχεια αγκάλιασε τον σύντροφό της με αγάπη.

Η χαρά τους ωστόσο δεν κράτησε για πολύ. Λίγο αργότερα οι αρχές τους πέρασαν χειροπέδες, καθώς όπως είπαν, το ζευγάρι παραβίασε τις ισλαμικές αρχές.

Οι ιρανικοί νόμοι του Ισλάμ άλλωστε απαγορεύουν ρητά τις δημόσιες εκδηλώσεις στοργής και αγάπης.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας, Μαχμούτ Καλάτζι, δήλωσε στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars πως το ζευγάρι συνελήφθη «κατόπιν δημόσιας απαίτησης». Λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.

Μετά το περιστατικό, ξεκίνησε τεράστια συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους περιορισμούς και τους αυστηρούς κανόνες που επιβάλλει η χώρα.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που στη χώρα συμβαίνει κάτι τέτοιο. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη χρονιά πολλοί άνθρωποι συνελήφθησαν επειδή χόρευαν δημόσια σε ένα εμπορικό κέντρο.

«Φτωχά παιδιά, αντί να γιορτάζουν τον έρωτά τους έτρεχαν στα αστυνομικά τμήματα με χειροπέδες», έγραψε ένας χρήστης του twitter. «Είναι γελοίο όλο αυτό που συμβαίνει σε αυτή τη χώρα», είπε ένας άλλος.