Ισπανία: Αναχαίτιση υποβρυχίου με τόνους κοκαΐνης από την αστυνομία

Εκτιμάται πως μπορεί να ερχόταν από την Κολομβία.
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
ASSOCIATED PRESS

Ένα υποβρύχιο φορτωμένο με τόνους κοκαΐνης έπεσε στα χέρια των ισπανικών αρχών.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, το σκάφος είχε πάνω από δύο τόνους κοκαΐνης, ενώ δύο άτομα τέθηκαν υπό κράτηση αφού το σκάφος εξόκειλε στις ακτές της Γαλικίας στα βορειοδυτικά. Ένα τρίτο άτομο τράπηκε σε φυγή. Θεωρείται πως όλοι ήταν από το Εκουαδόρ. Από πλευράς του το Reuters κάνει λόγο για περίπου τρεις τόνους.

Ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως το υποβρύχιο ερχόταν από την Κολομβία και η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει εάν είχε σαλπάρει όντως από τη Λατινική Αμερική και κάνει το ταξίδι προς την Ισπανία φορτωμένο με τα ναρκωτικά.

Ναρκο-υποβρύχια χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική στις ΗΠΑ. Επί της προκειμένης, το σκάφος κατελήφθη την Κυριακή στα ανοιχτά των ακτών της Αλντάν, νοτιοδυτικά της πόλης Ποντεβέντρα.

Τον Ιούλιο είχε δημοσιοποιηθεί βίντεο από την επιβίβαση μελών της αμερικανικής ακτοφυλακής σε ένα ημι-καταδυόμενο σκάφος που θεωρείται πως χρησιμοποιείτο για τη μεταφορά ναρκωτικών στον Ειρηνικό.

Παρά την ανακάλυψη το 2006 ενός υποβρυχίου στα ανοιχτά της Γαλικίας, που εκτιμάται ότι χρησιμοποιείτο για ναρκωτικά, τέτοιου είδους τακτικές θεωρούνται κάτι νέο στην Ευρώπη.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα