Ισπανία: Συνελήφθη 14χρονος μαθητής που μαχαίρωσε 3 καθηγητές και 2 μαθητές σε σχολείο

Ο έφηβος κράδαινε δύο μεγάλα μαχαίρια τα οποία είχε κρυμμένα μέσα στην τσάντα του.
twitter

Τρεις καθηγητές και δύο μαθητές φέρονται να μαχαιρώθηκαν από έναν 14χρονο μαθητή, ο οποίος έβγαλε μαχαίρι από την τσάντα του και επιτέθηκε την ώρα που άρχιζαν τα μαθήματα σε ισπανικό σχολείο το πρωί της Πέμπτης.

Ο έφηβος συνελήφθη για την επίθεση που έλαβε χώρα στο Ινστιτούτο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης “Elena García Armada” στη Χερέθ ντε λα Φροντέρα, στην επαρχία του Κάδιθ.

Όπως ανέφερε η Εθνική Αστυνομία της Ισπανίας, τα γεγονότα συνέβησαν στις 8:25 π.μ. (τοπική ώρα), όταν έφτασε μια κλήση που ειδοποιούσε ότι υπήρχε ένα ένοπλο άτομο που επιτέθηκε στους υπόλοιπους μαθητές και καθηγητές του Ινστιτούτου.

Κατά την άφιξη της Αστυνομίας, οι πράκτορες συνέλαβαν τον ανήλικο, ο οποίος είναι μαθητής του σχολείου και ήταν οπλισμένος με δύο μαχαίρια, ως τον φερόμενο ως δράστη, και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο ανήλικος έχει κλείσει τα 14 έτη, οπότε κατηγορείται για το αδίκημα της επίθεσης.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας που βρέθηκε επί τόπου, ο έφηβος τραυμάτισε μαχαιρώνοντας αυτά τα πέντε άτομα επανειλημμένως, λίγο μετά την έναρξη των μαθημάτων.

Η Αστυνομία επέμεινε ότι η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο και ανέφερε ότι οι υπόλοιποι μαθητές μεταφέρθηκαν στο προαύλιο του σχολείου.

Ο έφηβος κράδαινε δύο μεγάλα μαχαίρια τα οποία είχε κρυμμένα μέσα στον σάκο του μέσα στην τάξη του σχολείου και επιτέθηκε στους συμμαθητές και τους καθηγητές του απειλώντας να τους σκοτώσει, όπως δήλωσε στο δίκτυο Canal SUR μια μητέρα μαθητή.

Οι τραυματίες νοσηλεύονται σε διάφορα ιατρικά κέντρα για τραύματα διαφορετικής σοβαρότητας. Από την πλευρά του, ο ανήλικος τελεί υπό κράτηση στα κελιά του αστυνομικού τμήματος. Μέχρι στιγμής οι λόγοι της επίθεσης είναι άγνωστοι.

Οι μαθητές του σχολείου έχουν παραμείνει στο προαύλιο, ενώ ανακοινώθηκε πως θα διακοπούν τα μαθήματα της Πέμπτης.

Δημοφιλή