Ισραήλ: Νέα αεροπορική επιδρομη στη Γάζα ως αντίποινα για την εκτόξευση ρουκέτας

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αποκλείει ξανά εντελώς την πρόσβαση στη θάλασσα στον παλαιστινιακό θύλακα.
ASSOCIATED PRESS

Νέα επιδρομή εναντίον μιας θέσης του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, που ασκεί την εξουσία στη Γάζα, ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός τη νύχτα της Τετάρτης, σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκέτας από τον παλαιστινιακό θύλακα προς την επικράτεια του Ισραήλ.

Ισραηλινά μαχητικά στοχοθέτησαν «υπόγεια υποδομή» σε στρατιωτική βάση της Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανέφερε το επιτελείο σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα νωρίς σήμερα το πρωί.

Νωρίτερα, το ίδιο βράδυ, ο στρατός γνωστοποίησε ότι αναχαιτίστηκε ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ούτε η παλαιστινιακή ρουκέτα ούτε η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή προκάλεσαν θύματα, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό και μια πηγή προσκείμενη στα παλαιστινιακά σώματα ασφαλείας.

Επρόκειτο για την πρώτη εκτόξευση ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας μετά την ανάφλεξη της βίας στις αρχές του Μαΐου, όταν παλαιστίνιοι μαχητές είχαν εκτοξεύσει εκατοντάδες εναντίον του Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις Ισραηλινοί. Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύθηκαν σε αντίποινα είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 25 Παλαιστίνιοι.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αποκλείει ξανά εντελώς την πρόσβαση στη θάλασσα από τη Λωρίδα της Γάζας, εμποδίζοντας τους ψαράδες να βγουν στα ανοικτά, μετά την νέα αποστολή μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς από τον παλαιστινιακό θύλακα προς την ισραηλινή επικράτεια.

Ηδη η ζώνη όπου επιτρεπόταν η αλιεία είχε μειωθεί την Τρίτη για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, στα έξι ναυτικά μίλια, εξαιτίας της αποστολής τέτοιων μπαλονιών, με απόφαση του ισραηλινού επιτελείου.

Το Ισραήλ επιβάλλει αυστηρό χερσαίο, θαλάσσιο και αεροπορικό αποκλεισμό στον παλαιστινιακό θύλακα που κυβερνά η Χαμάς εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς και ο στρατός του Ισραήλ έχουν εμπλακεί τρεις φορές σε πόλεμο από το 2008 και η κατάσταση συνεχίζει να είναι εξαιρετικά τεταμένη.

Πηγή: ΑΠΕ

Δημοφιλή