Ιταλία: Τουλάχιστον δύο νεκροί και δεκαοκτώ αγνοούμενοι από ναυάγιο στην κεντρική Μεσόγειο

Το πλοίο Nadir, το οποίο ανήκει σε γερμανική ΜΚΟ, διέσωσε και μετέφερε στο νησί της Λαμπεντούζα, 22 μετανάστες, με καταγωγή από την υποσαχάρια Αφρική.
twitter/corriere.it

Δεκαοκτώ άνθρωποι αγνοούνται μετά από ναυάγιο το οποίο σημειώθηκε στην κεντρική Μεσόγειο, σε περιοχή έρευνας και διάσωσης της Μάλτας, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Το πλοίο Nadir, το οποίο ανήκει σε γερμανική ΜΚΟ, διέσωσε και μετέφερε στο νησί της Λαμπεντούζα, είκοσι δύο μετανάστες, με καταγωγή από την υποσαχάρια Αφρική.

Το πλοίο της ΜΚΟ ανέσυρε δύο πτώματα. Μεταξύ των επιζώντων, που προσγειώθηκαν στη Λαμπεντούζα, συμπεριλαμβάνονται εννέα γυναίκες. Όλοι τους, με καταγωγή από την Ακτή του Ελεφαντοστού, τη Γουινέα, το Καμερούν και τη Σενεγάλη. Οι μετανάστες ανέφεραν ότι απέπλευσαν στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου από το Σφαξ, πληρώνοντας 3.000 δηνάρια Τυνησίας και ταξιδεύοντας σε ένα σιδερένιο πλοιάριο 7 μέτρων.

Το πλοιάριο, κατασκευασμένο κυρίως από σίδερο, ναυάγησε περίπου στα μισά του ταξιδιού και τους διασωθέντες που παρέμειναν στα χωρικά ύδατα της Μάλτας για περίπου 2 ώρες μετέφερε στην ξηρά η γερμανική ΜΚΟ Resqship.

Πηγή: Ansa