Και η Κέιτ Μπλάνσετ στην τηλεόραση, για χάρη της «Mrs.America»

VALERIE MACON via Getty Images

Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι ακόμα μια ηθοποιός που μεταπήδησε από τον κινηματογράφο στη μικρή οθόνη.

Το αμερικανικό δίκτυο FX ανακοίνωσε την Τρίτη τη συμμετοχή της Μπλάνσετ στην επερχόμενη δραματική σειρά «Mrs. America», η οποία εστιάζει στον αγώνα των γυναικών της δεκαετίας του ’70 για την καθιέρωση των ίσων δικαιωμάτων με τους άνδρες.

Η δημοφιλής ηθοποιός θα υποδυθεί την Φίλις Σλάφλι, η οποία ηγείται ένα κίνημα και μια ομάδα προσωπικοτήτων κατά τη διάρκεια της νομικής και δημόσιας μάχης για να εγκριθεί η καθιέρωση των ίσων δικαιωμάτων. Πρόκειται για μια συντηρητική φυσιογνωμία που αγωνίστηκε χωρίς φόβο για τα δικαιώματα, υπήρξε πολέμιος του κομμουνισμού, ήταν κατά της νομιμοποίησης της έκτρωσης και του αυξανόμενου κινήματος των ομοφυλόφιλων.

Η Σλάφλι ήταν νοικοκυρά και ακτιβίστρια από το Ιλινόις, η οποία αργότερα σπούδασε νομική και εργάστηκε ως συντηρητική αρθρογράφος για πολλές δεκαετίες. Πέθανε το 2016 σε ηλικία 92 ετών.

Το «Mrs.America» σηματοδοτεί τον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο της Μπλάνσετ σε αμερικανική σειρά. Στο παρελθόν και στις αρχές τις καριέρας της, η Μπλάνσετ εμφανίστηκε σε τηλεοπτική σειρά της Αυστραλίας και αργότερα σε επεισόδια του «Family Guy». Η ηθοποιός ήταν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών τον προηγούμενο Μάιο. Σύντομα θα τη δούμε στο επερχόμενο κινηματογραφικό πρότζεκτ του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, «Where’d You Go, Bernadette?».

Πηγή: Indiewire