ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/05/2021 12:30 EEST

Καλά σχεδιασμένη η εκτέλεση «Κεφάλα»

Εξετάζουν τώρα εάν παρέμενε ενεργός στον κόσμο της νύχτας.

Eurokinissi
Το σημείο οπου δολοφονήθηκε ο 58χρονός άνδρας στην Μεταμόρφωση.

Με οδηγό το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών επιχειρούν να εντοπίσουν στοιχεία για τους δύο αναβάτες μοτοσικλέτας, που τη νύχτα του Σαββάτου (15 Μαΐου) πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 58χρονο άνδρα στη Μεταμόρφωση.

Από τις πρώτες εικόνες, που ήδη έχουν στη διάθεσή τους, οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας αντιλαμβάνονται ότι οι δράστες είχαν παρακολουθήσει τον στόχο τους, ίσως τόσο καιρό που γνώριζαν τις συνήθειές του, και περίμεναν πότε θα πάει στην καντίνα στο, «Φανάρι του Βλάχου». Μόλις σταμάτησε με τη μηχανή του, και πριν κατέβει από αυτήν, από το αντίθετο ρεύμα τον προσέγγισαν, πυροβόλησαν έξι φορές και διέφυγαν αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Η κινήσεις τους και η αδιαφορία τους για τους αυτόπτες μάρτυρες δείχνει στους ερευνητές του Ανθρωποκτονιών πως οι δολοφόνοι είχαν προμελετήσει ακόμα και τί θα πράξουν μετά την ενέργειά τους, προκειμένου να μην συλληφθούν.

Ο 58χρονος, παλαίμαχος πυγμάχος, από τη δεκαετία του 1980 είχε απασχολήσει τις αρχές με υποθέσεις εκβιασμών και ξυλοδαρμών. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι με το προσωνύμιο ”Κεφάλας” ήταν γνωστός στη Μεταμόρφωση, τη Νέα Ιωνία και τη Φιλαδέλφεια. 

Εξετάζουν τώρα εάν παρέμενε ενεργός στον κόσμο της νύχτας και η δολοφονία του είχε κίνητρο το ξεκαθάρισμα κάποιων λογαριασμών ή εάν το τελευταίο διάστημα είχε κάποια προσωπική διαφορά, που θα μπορούσε να οδηγήσει τον αντίπαλό του στην ανθρωποκτονία.