Καμάλα Χάρις - Νταγκ Εμχοφ: Από ένα ραντεβού στα τυφλά στον Λευκό Οίκο

Στην περίπτωσή τους γίνεται πράξη το: «Ιt takes two to tango»...
Καμάλα Χάρις - Ντάγκλας Εμχοφ
Instagram / Doug Emhoff
Καμάλα Χάρις - Ντάγκλας Εμχοφ

Ηταν το 2013 όταν η Καμάλα Χάρις, Γενική Εισαγγελέας της Καλιφόρνια, κι ο Ντάγκλας Εμχοφ, δικηγόρος με έδρα το Λος Αντζελες βγήκαν ένα ραντεβού στα τυφλά, κανονισμένο από την φίλη της Χάρις, Κρισέτ Χούντλιν.

«Ραντεβού στα τυφλά, έρωτας με την πρώτη ματιά, γάμος, οικογένεια και μια εκπληκτική ζωή μαζί», έγραψε στην γυναίκα του, πλέον, το 2020 ο Ντάγκλας Εμφορντ σε ένα γενέθλιο μήνυμα που της έστειλε.

Η Χάρις, με την σειρά της έχει αναφέρει ότι μόλις ξημέρωσε μετά από αυτό το πρώτο ραντεβού ο Εμχοφ της έστειλε ένα e-mail: «Είμαι πολύ μεγάλος για να παίζω παιχνίδια ή να κρύβομαι», της έγραψε. «Μ′ αρέσεις πραγματικά και θα ήθελα να μάθω αν θα μπορεί να ”δουλέψει” αυτό μεταξύ μας».

Και σύμφωνα με μια ανάρτηση που έχει κάνει στο Instagram «έχει ”δουλέψει” από τότε μέχρι σήμερα...»

Τον Αύγουστο του 2014 το ζευγάρι παντρεύτηκε σε μια τελετή στην οποία χοροστάτησε η αδερφή της Καμάλα, Μάγια, στην Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια.

Ο Εμχοφ έχει δυο παιδιά από προηγούμενο γάμο του, τους Κολ και Ελα, 26 και 21 χρονών, αντιστοίχως. Παρ′ ότι πολλές, παρόμοιου τύπου, οικογένειες παλεύουν να βρουν έναν κοινό βηματισμό, η δική τους οικογένεια δεν αντιμετώπισε κανένα τέτοιο πρόβλημα. Η πρώην γυναίκα του Εμχοφ, Κέρστιν, διατηρεί μια εξαιρετική σχέση με την Χάρις με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να αναφέρει σε συνέντευξή της στο Elle «Η Κέρστιν κι εγώ... είμαστε αγαπημένες φίλες. Εκείνη κι εγώ έχουμε γίνει τσιρλίντερς σε κερκίδες αγώνων κολύμβησης και γηπέδων μπάσκετ, πολύ συχνά με αποτέλεσμα η Ελα να ντρέπεται. Μερικές φορές αστειευόμαστε (και λέμε ότι) η μοντέρνα μας οικογένεια είναι σχεδόν λίγο πιο λειτουργική».

Κι η Ελα έχει αναφέρει στους New York Times για την χημεία της μητέρας της με τον Εμχοφ και την Χάρις ότι «έχουν πολύ καλή επικοινωνία ανάμεσά τους. Είναι πραγματικά μια ομάδα, σαν να έχουμε τρεις γονείς. Είναι πολύ κουλ».

Η Χάρις έχει αναφέρει επίσης ότι, μετά τον γάμο της με τον Εμχοφ «ο Κολ, η Ελα κι εγώ συμφωνήσαμε ότι δεν μας άρεσε ο όρος ”μητριά”». Κάπως έτσι επικράτησε το «Μομάλα». Σύμφωνα με την ίδια «είχα πολλούς τίτλους κατά την διάρκεια της καριέρας μου κι οπωσδήποτε αυτός της αντιπροέδρου θα είναι καταπληκτικός, αλλά το ”Μομάλα” θα είναι ένας από εκείνους που σημαίνουν τα περισσότερα για εμένα».

Σύμφωνα με την Ελα, ο πατέρας της κι η «Μομάλα» ζουν έναν διαρκή μήνα του μέλιτος. «... Ο υπόλοιπος κόσμος το βλέπει αυτό μέσα από τα social media, αλλά εμείς το ζούμε».

Ο Εμχοφ συμμετείχε ενεργά στον αγώνα της συζύγου του να γίνει Γερουσιαστής της Καλιφόρνια. Ηταν στο πλευρό της όταν ανακοίνωσε ότι θα βάλει υποψηφιότητα για αντιπρόεδρος στις εκλογές των ΗΠΑ.

Το ζευγάρι μοιράστηκε ένα φιλί στο Pride του Σαν Φραντζίσκο τον Ιούνιο του 2019.

.
Justin Sullivan via Getty Images
.

Οταν η Χάρις ανακοινώθηκε ότι θα ήταν υποψήφια μαζί με τον Μπάιντεν, είπε στις πρώτες της δηλώσεις: «Δεν μπορώ να περιμένω να γνωρίσει η Αμερική τον Νταγκ. Η οικογένεια σημαίνει τα πάντα για μένα».

Και τώρα το ζευγάρι γράφει ιστορία με την Χάρις να έχει γίνει η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ και ο Εμχοφ ο πρώτος δεύτερος κύριος.

Σύμφωνα με την Χάρις, αυτό που βοηθά όσο τίποτα είναι ότι ο «Ντάγκι» της είναι υπομονετικός και γελά εύκολα.

«Τόσο περήφανος για σένα...», έγραψε ο Εμχοφ κάτω από μια φωτογραφία του να αγκαλιάζει την Χάρις μετά την ανακοίνωση της εκλογικής της επιτυχίας.

«Είμαι περήφανος να είμαι ο πρώτος άνδρας σύντροφος ενός προέδρου ή αντιπροέδρου. Αλλά πάντα θα θυμάμαι γενιές γυναικών που υπηρέτησαν σ′ αυτό τον ρόλο πριν από εμένα - συχνά χωρίς πολύ μεγάλη αναγνώριση. Είναι η κληρονομιά που άφησαν στην πρόοδο που θα συνεχίσω ως Δεύτερος Κύριος». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ίδιου, θα εγκαταλείψει την δουλειά του για να αφοσιωθεί στα νέα του καθήκοντα.

ΠΗΓΗ: People

Προτείνετε μια διόρθωση