ΔΙΕΘΝΕΣ
22/06/2018 11:19 EEST

Καναδάς: Η υπουργός Υγείας μιλά στην βουλή, όμως μια άλλη εικόνα κλέβει την παράσταση

bukharova via Getty Images

Το γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο που δείχνει την καναδή βουλευτή Karina Gould να θηλάζει το νεογέννητο μωρό της κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας για ψυχαγωγική χρήση στη βουλή.

Η 30χρονη γυναίκα, που έγινε μητέρα πρόσφατα, έγινε η πρώτη ομοσπονδιακή υπουργός που απέκτησε παιδί κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Το λόγο είχε η υπουργός Υγείας Ginette Petitpas Taylor η οποία απαντούσε σε ερωτήματα βουλευτών, όταν πίσω της η βουλευτής των Φιλελευθέρων και υπουργός δημοκρατικών θεσμών θήλαζε το γιο της.

H ίδια πήρε μάλιστα τον νεογέννητο Oliver στο γραφείο, όταν επέστρεψε σε αυτό, για να τον συστήσει στους συναδέλφους της και τον πρωθυπουργό Justin Trudeau.

Η υπουργός έλαβε πλήθος μηνυμάτων που την επικροτούσαν για την πράξη της.

Στα κοινωνικά δίκτυα επίσης τα θετικά σχόλια ήταν πολλά. Η ίδια έγραψε στο λογαριασμό της «Καμία ντροπή δεν έχει ο θηλασμός. Το μωρό πρέπει να φάει κι εγώ είχα ψηφοφορία».

Πολλοί ήταν κι αυτοί που με αφορμή το γεγονός τόνισαν πως ο θηλασμός κατά τη διάρκεια της εργασίας είναι μια δυνατότητα που δυστυχώς δεν έχουν όλες οι γυναίκες λόγω της φύσης της δουλειάς τους.

Άλλοι εξήγησαν πως η εικόνα μιας γυναίκας να θηλάζει δεν θα έπρεπε να είναι είδηση. Όπως και να ’χει, η Gould αυτή την ώρα φαίνεται να είναι η πρώτη είδηση στον Καναδά, ενώ με την πράξη της ανοίγει το δρόμο και σε άλλες γυναίκες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα στη δουλειά τους.

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου δύο χρόνια μια ισλανδή πολιτικός, Unnur Brá Konráðsdóttir, θήλαζε το παιδί της κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής συζήτησης, ενώ το ίδιο έχει συμβεί στο ευρωκοινοβούλιο και πιο πρόσφατα στην Αυστραλία.

Sponsored Post