ΔΙΕΘΝΕΣ
18/09/2020 10:18 EEST

Καναδάς: Οδηγός Tesla αποκοιμήθηκε και το όχημα «έπιασε»τα 150 χιλιόμετρα

Ο άνδρας κατηγορείται για υπερβολική ταχύτητα και επικίνδυνη οδήγηση, καθώς κινούνταν με 150 χλμ/ώρα στην επαρχία της Αλμπέρτα.

Sean Murphy via Getty Images

Ένας οδηγός στον Καναδά αποκοιμήθηκε στο αυτοκίνητο της Tesla όπου επέβαινε, αφήνοντας το όχημα στην αυτόνομη οδήγηση και ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο ταχύτητας των 110 χιλιομέτρων την ώρα.

Ο άνδρας κατηγορείται για υπερβολική ταχύτητα και επικίνδυνη οδήγηση, καθώς κινούνταν με 150 χλμ/ώρα στην επαρχία της Αλμπέρτα.

Οι αστυνομικές Αρχές ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Το αμάξι βρέθηκε στην αυτόνομη οδήγηση, ταξίδευε με περισσότερα από 140 χλμ/ ώρα, τα δύο μπροστινά καθίσματα ήταν ξαπλωμένα και οι επιβάτες κοιμισμένοι».

Οι αστυνομικοί που εντόπισαν το όχημα, στην αρχή αναβόσβηναν τα φώτα, ενώ το Tesla επιτάχυνε, την ώρα που το όριο ταχύτητας στις περισσότερες λεωφόρους του Καναδά είναι τα 110 χιλιόμετρα.

Ο 20 ετών οδηγός από την Κολομβία, δέχεται κατηγορίες για υπερβολική ταχύτητα ενώ το δίπλωμα του ανεστάλη για 24 ώρες.

Η επαρχία αποφάσισε ακόμα να του αποδοθούν κατηγορίες για επικίνδυνη οδήγηση, για το οποίο αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο τον Δεκέμβρη.

Ο πολλαπλασιασμός των οχημάτων αυτόνομης οδήγησης, στην παραγωγή των οποίων πρωτοπορεί η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, έχει προβληματίσει αρκετά τις ρυθμιστικές αρχές, οι οποίες προσπαθούν να καθορίσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των ενσωματομένων συστημάτων.

(Με πληροφορίες από Guardian)