ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/09/2020 12:34 EEST

Καταλήψεις σε σχολεία με μαθητές να αντιδρούν στη χρήση μάσκας

Μετά τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο, αυτόν που χτύπησε καθηγητή, και τον ιερέα με τον εμπρηστικό λόγο, ήρθαν και τα λουκέτα.

ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία αρχείου

Η σχολικά χρονιά δεν πρόλαβε να αρχίσει και ήδη σχολεία τελούν υπό κατάληψη με τους μαθητές, επηρεασμένοι προφανώς και από το κίνημα γονιών που αντιδρούν στην χρήση μάσκας.

Οι καταλήψεις σε συνδυασμό με τις κινητοποιήσεις γονέων, την άρνηση να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο και φαινόμενα όπως αυτό του ξυλοδαρμού καθηγητή ή του εμπρηστικού λόγου ιερέα- όλοι κατά της μάσκας- συνθέτει ένα επικίνδυνο σκηνικό που εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα μπορεί να διαλύσει σε πολλά σχολεία, κάθε προσπάθεια ομαλής προσαρμογής στις απαιτήσεις της νέας, πολύ ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς, λόγω της πανδημίας κορονοϊού. 

Ήδη υπό κατάληψη είναι τρία σχολεία στην Αχαΐα και συγκεκριμένα το 2ο γενικό λύκειο της Πάτρας, το 12ο γενικό λύκειο της Πάτρας, καθώς και το γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις στην κοινότητα Φαρρές, της Αχαΐας.

Οι μαθητές στα δύο λύκεια της Πάτρας ζητούν την κατάτμηση των τμημάτων που αριθμούν 25 μαθητές το κάθε ένα, όπως επίσης και το να μην φορούν μάσκες κατά την διάρκεια των μαθημάτων.

Όσον αφορά στο γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις στην κοινότητα Φαρρές, οι μαθητές ζητούν την κατάτμηση του τμήματος που αριθμεί 27 μαθητές.

Η μη χρήση μάσκας είναι εκ των βασικών αιτημάτων και στο σχολικό συγκρότημα Βουκολιών του δήμου Πλατανιά στα Χανιά, στο οποίο στεγάζονται το Γενικό Λύκειο και το Γυμνάσιο της περιοχής. Στην κατάληψη συμμετέχουν μαθητές του σχολείου εκφράζοντας την αντίθεσή τους με την χρήση μάσκας στα σχολεία. Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έχουν κλείσει την είσοδο του σχολείου, ενώ έχουν υψώσει και πανό. 

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ