ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/09/2020 14:41 EEST | Updated 14/09/2020 18:56 EEST

Πατέρας χτύπησε καθηγητή σε σχολείο στα Χανιά, επειδή έδωσε μάσκα στο παιδί του

Συνελήφθη ο άνδρας.

Михаил Руденко via Getty Images

Στην σύλληψη του γονέα, που το πρωί της Δευτέρας βιαιοπράγησε σε βάρος εκπαιδευτικού του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές των Χανίων μετά και από την κατάθεση μήνυσης σε βάρος του από το θύμα της επίθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο γονιός φέρεται να βιαιοπράγησε σε βάρος του καθηγητή του παιδιού του επειδή ο εκπαιδευτικός έπραξε τα δέοντα και έδωσε στον μαθητή του μάσκα.

Έτσι, το πρώτο και χειρότερο δυνατό μάθημα της σχολικής χρονιάς, το έδωσε δυστυχώς στα παιδιά του σχολείου, ένας γονιός που έδειξε να μην γνωρίζει περί διαπαιδαγώγησης αλλά ούτε και πως π.χ.  επιλύει πολιτισμένα τις διαφωνίες του με άλλους ανθρώπους, να υπακούει στους νόμους και να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας πανδημίας. 

Στο απαράδεκτο περιστατικό αναφέρεται σχετική καταγγελία του Συλλόγου διδασκόντων ενώ όπως αναφέρει το Flashnews.gr, όταν ο μαθητής γυμνασίου εισήλθε στον προαύλιο χώρο του σχολείου, του ζητήθηκε από καθηγητή να φορέσει, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τη στιγμή που ο μαθητής λάμβανε τη μάσκα από τον καθηγητή του, ο πατέρας του παιδιού μπήκε χωρίς άδεια στην αυλή και επιτέθηκε πρώτα φραστικά στον εκπαιδευτικό και στη συνέχεια τον χτύπησε με το κεφάλι του, παρουσία του παιδιού του και φυσικά και άλλων παιδιών.

Ο καθηγητής τραυματίστηκε στο πρόσωπο και αναφέρεται πως χρειάστηκε να μεταφερθεί και στο Νοσοκομείο Χανίων όπου του έγιναν δύο ράμματα. 

Το θύμα της επίθεσης μαζί με συναδέλφους του αναμένεται να μεταβούν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων για να καταγγείλουν το περιστατικό. 

Η Ανακοίνωση του Συλλόγου διδασκόντων:

″Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου σήμερα 14/09/2020 καταγγέλει και καταδικάζει την αναίτια και βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα εναντίον συναδέλφου του σχολείου μας , η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο κατά την προσέλευση των μαθητών για τον αγιασμό.

Συνεπεία του άνωθεν συμβάντος, ο συνάδελφος μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας δε θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο”.