Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Ο Άκης Τσελέντης είχε επισημάνει τον κίνδυνο από το 2019

Ο σεισμολόγος αναρωτιόταν αν έπρεπε να υπάρξει κάποιο θύμα για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες Αρχές. Η απάντηση ήταν «ναι».
,
,
Eurokinissi

Ο Άκης Τσελέντης, με ανάρτησή του στο Facebook, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τη γέφυρα στην περιοχή Μποζαΐτικα, η κατάρρευση της οποίας είχε στοιχίσει τη ζωή σε ένα άτομο.

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας και τα έργα αποκατάστασης για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής ξεκίνησαν το 2021.

Ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης είχε προειδοποιήσει για τα προβλήματα στατικότητας που αντιμετώπιζε η συγκεκριμένη γέφυρα με ανάρτησή στα social media πριν από τέσσερα χρόνια, προκειμένου να ληφθούν μέτρα καθώς η συγκεκριμένη γέφυρα έκρυβε μεγάλους κινδύνους.

Ο σεισμολόγος μάλιστα αναρωτιόταν αν έπρεπε να υπάρξει κάποιο θύμα για να υπάρξει κινητοποίηση από τις αρμόδιες Αρχές.

Η ανάρτηση που είχε κάνει το 2019

Βγαίνοντας από το τελευταίο τούνελ της περιμετρικής προς το Ρίο και στρίβοντας δεξιά για να κατέβεις προς το λιμάνι, στην διασταύρωση με τον δρόμο που έρχεται από το ΚΤΕΟ προς τον Στάδιο Τόφαλος, σταματάς να ελέγξεις γιατί έχει STOP. Αν κοιτάξεις ακριβώς απέναντι σου ψηλά στη γέφυρα, αντικρίζεις αυτό το θέαμα. Σίγουρα κάποιους μεγάλους κινδύνους κρύβει η κατάσταση, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ;;;; Αν πέσει κάποιο κομμάτι στο κεφάλι ενός διερχόμενου οδηγού τι γίνεται;;;;;

==>Ο ΟΑΣΠ ας σταματήσει τον «διακοσμητικό» του απαθή ρόλο και ας δημιουργήσει μια ιστοσελίδα που οι πολίτες θα καταγγέλλουν αντίστοιχα περιστατικά και μετά να πιέζει τους αντίστοιχους υπεύθυνους φορείς να επεμβαίνουν αλλιώς να μετονομαστεί σε Οργανισμό Αποδιοργάνωσης Σεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας της χώρας…. Σας υπενθυμίζω ότι όταν ΠΡΗΝ αρκετό καιρό επεσήμανα Αντίστοιχη κακοτεχνία σε γέφυρα στο φαληρικό Δ ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σπρίτζης με έστειλε στον Εισαγγελέα Πειραιά!!!

Σήμερα, Κυριακή ο Άκης Τσελέντης θυμήθηκε πώς την προειδοποιητική ανάρτηση που είχε κάνει, σημειώνοντας πως δεν είναι ώρα για θριαμβολογίες, αλλά ξεκαθαρίζοντας πως από την πλευρά του έκανε το καθήκον το

Η ανάρτηση μετά την κατάρρευση της γέφυρας

«ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ!!! Κοιτάτε τι έγινε ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΓΕΦΥΡΑ.
Φυσικά «ΤΟ ΘΑΒΟΥΝ» για να αποσείσουν τις ευθύνες!!! ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΒΓΩ ΣΤΑ ΜΜΕ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΕΓΩ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ».

Δημοφιλή