ΔΙΕΘΝΕΣ
29/09/2020 13:27 EEST

Κατέλαβε ελικόπτερο για να πάρει την σύζυγό του από την φυλακή, αλλά αποδείχτηκε ερασιτέχνης

Μια αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης εκτυλίχθηκε σε γυναικείες φυλακές του Βελγίου.

rbkomar via Getty Images

Ένας καταδικασμένος εγκληματίας στο Βέλγιο που φέρεται να έκανε αεροπειρατεία σε ελικόπτερο μέχρι τις φυλακές για να βγάλει και την σύζυγό του από το κελί της, φαίνεται πως έκανε μια απρόσεκτη κίνηση, πάνω στην βιασύνη του. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Brussels Times, τέσσερις άνδρες απείλησαν με όπλο μια 35χρονη πιλότο, αφού το είχαν νοικιάσει πρώτα με την δικαιολογία της ξενάγησης, ώστε να οδηγηθούν στην ταράτσα των φυλακών Saint Gilles, κοντά στις Βρυξέλλες. 

Σκοπός του 24χρονου δράστη, Μάικ Γκιέλεν, ήταν να βγάλει την 27χρονη σύζυγό του, Κρίστελ Άπελτ από τις γυναικείες φυλακές, καθώς κατηγορείται - μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση - για την δολοφονία του πρώην συντρόφου της. 

Το ελικόπτερο έκανε κυκλικές κινήσεις πάνω από τις φυλακές, αλλά η πιλότος δεν μπορούσε να το προσγειώσει. Το μετέφερε σε γειτονική πόλη. 

Ήταν, όμως, πολύ αργά. Οι κινήσεις του ελικοπτέρου είχαν χαρτογραφηθεί. Το αλλόκοτο της υπόθεσης είναι ότι ο δράστης φέρεται να νοίκιασε το ελικόπτερο με το πραγματικό του όνομα, με αποτέλεσμα, η αστυνομία να τον εντοπίσει αμέσως. Συνελήθησαν και οι τέσσερις άνδρες. 

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο πελάτης μου παραδέχτηκε ότι ήθελε να ελευθερώσει τη γυναίκα του από τη φυλακή», δήλωσε ο δικηγόρος του 24χρονου. «Φαίνεται ότι το όλο θέμα έχει σκηνοθετηθεί αρκετά ερασιτεχνικά». 

Οι τέσσερις άνδρες αντιμετωπίζουν κατηγορίες κλοπής με βία με όπλο, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράνομη στέρηση της ελευθερίας και απόπειρα διαφυγής.

Ο Γκιέλεν παντρέυτηκε την Άπελτ το 2019 σε μεικτές φυλακές. 

 

Πηγή: Newsweek