ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/12/2018 13:18 EET | Updated 14/12/2018 13:20 EET

Καθαίρεσαν τελικά τον «παπά-Χάρλεϊ» από το Βόλο που κατηγορείτο για πορνεία

Το πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο αποφάσισε τελικά την καθαίρεση του πατέρα Γεώργιου Δεληκώστα, γνωστού και ως «παπά-Χάρλεϊ», η υπόθεση του οποίου απασχόλησε αρκετά την επικαιρότητα.

 Ο 48χρονος ιερέας από τον Βόλο είχε βρεθεί αντιμέτωπος με την αποσχηματοποίηση επειδή η σύντροφός του ήταν έγκυος και εκείνος ζητούσε δεύτερο γάμο.Ο π. Γεώργιος Δεληκώστας έχει τεθεί σε αργία και δεν ιερουργεί πλέον.

Την Πέμπτη ο ίδιος απολογήθηκε ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου, στο οποίο είχε παραπεμφθεί από την τοπική Εκκλησία, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της πορνείας, επειδή ζήτησε να του επιτραπεί να συνάψει δεύτερο γάμο, καθώς μετά το χωρισμό του με τη σύζυγό του, έκανε σχέση με άλλη γυναίκα, που πριν από λίγους μήνες γέννησε το παιδί τους.

 Μετά την απολογία του στον εκκλησιαστικό ανακριτή της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος π. Δημ. Κατούνη, ο 47χρονος ιερέας παραπέμφθηκε στο Επισκοπικό Δικαστήριο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, το οποίο όμως απέφυγε να εκδώσει απόφαση, καθώς δήλωσε αναρμόδιο να αποφασίσει επί του «παραπτώματος» στο οποίο υπέπεσε ο 47χρονος ιερέας.

 Έκρινε ότι στον κατηγορούμενο ιερωμένο πρέπει να επιβληθούν οι αυστηρότερες των ποινών και αφού επισημάνθηκε πως είναι αναρμόδιο να αποφασίσει, παρέπεμψε την υπόθεση στο Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο.   Την απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου γνωστοποίησε χθες το βράδυ ο ίδιος ο π. Γ. Δεληκώστας με ανάρτησή του στο Facebook, σχολιάζοντας:

«Σήμερα εκδικάστηκε η υπόθεση μου από το Α′ βαθμιο Συνοδικό Δικαστήριο το οποίο μου επέβαλε την ποινή της καθαιρέσεως. Κατά της αποφάσεως ασκήθηκε η προβλεπόμενη εκ του νόμου έφεση».

(Με πληροφορίες από ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ)

Sponsored Post