Καθολικό σχολείο στις ΗΠΑ αποσύρει τα βιβλία με τον Χάρι Πότερ επειδή είναι «διαβολικά»

Πάστορας σε δημοτικό σχολείο του Νάσβιλ ισχυρίζεται ότι η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ χρησιμοποιεί στα βιβλία της «πραγματικά ξόρκια».
Χάρι Πότερ
Χάρι Πότερ
facebook

Ιδιωτικό καθολικό σχολείο στο Νάσβιλ απέσυρε από τη σχολική βιβλιοθήκη τα δημοφιλή βιβλία με ήρωα τον Χάρι Πότερ επειδή περιέχουν «πραγματικές κατάρες και ξόρκια», που ενέχουν τον κίνδυνο της επίκλησης κακών πνευμάτων.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα the Tennessean ο πάστορας στο καθολικό σχολείο St Edward, που περιλαμβάνει προνήπιο και δημοτικό, έστειλε μέιλ στους γονείς των μικρών μαθητών ενημερώνοντας τους ότι τα επτά βιβλία της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ πρέπει να αποσυρθούν από τη βιβλιοθήκη, καθώς αυτό συνέστησαν «αρκετοί»... εξορκιστές με τους οποίους ήρθε σε επικοινωνία.

«Τα βιβλία αυτά παρουσιάζουν την μαγεία ως εξίσου καλή και κακή, κάτι που δεν είναι αλήθεια, αλλά μία έξυπνη απάτη» έγραψε στο μέιλ ο πάστορας Νταν Ρίχιλ. «Οι κατάρες και τα ξόρκια που χρησιμοποιούνται στα βιβλία είναι πραγματικές κατάρες και ξόρκια και αυτός που τα διαβάζει κινδυνεύει να δει τα κακά πνεύματα να εμφανίζονται μπροστά του».

Η επιθεωρήτρια των σχολείων για την καθολική επισκοπή του Νάσβιλ Ρεμπέκα Χάμελ δεν χαρακτήρισε την απόφαση ως λογοκρισία και δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο πάστορας έστειλε το μέιλ κατόπιν αιτήματος γονέα, προσθέτοντας ότι είναι εντός των αρμοδιοτήτων του να ενεργεί κατά αυτόν τον τρόπο, επειδή κάθε πάστορας έχει την εξουσία να λαμβάνει ανάλογες αποφάσεις για το σχολείο της ενορίας του.

JesusFernandez32 via Getty Images

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα βιβλία του Χάρι Πότερ ήταν στα ράφια της βιβλιοθήκης μέχρι το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, αλλά το σχολείο μόλις άνοιξε καινούργια βιβλιοθήκη από την οποία λείπουν.

Όπως αναφέρει ο Guardian τα βιβλία με ήρωα τον μικρό μάγο Χάρι Πότερ έχουν επικριθεί από χριστιανούς, ήδη από την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου της σειράς «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» (1997).

Popular in the Community