Κύκλωμα προωθούσε στην Ευρώπη ανήλικους μετανάστες

Πώς λειτουργούσε.
.
.
ΕΛΑΣ

Πέντε χιλιάδες ευρώ απαιτούσε το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, το οποίο εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές, προκειμένου να κανονίσουν το ταξίδι ανήλικων μεταναστών από την Αθήνα σε κάποιο ευρωπαϊκό κράτος.

Τα στελέχη του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης κατά την έρευνά τους διαπίστωσαν ότι ο 26χρονος αρχηγός της σπείρας εξασφάλιζε πλαστά διαβατήρια στους υπό διακίνηση ανήλικους, ενώ συνεργοί του από την Ευρώπη ταξίδευαν στη χώρα μας και προσποιούνταν τους συγγενείς των ανηλίκων, ισχυριζόμενοι ότι επιστρέφουν στην Ευρώπη.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 26χρονο και έξι συνεργούς του, με τους οποίους είχε ενοικιάσει διαμέρισμα στον Πειραιά, όπου έμεναν οι υπό διακίνηση προς 140 ευρώ τον μήνα, ενώ είχαν αναπτύξει παράλληλα και δίκτυο για τη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Για τη δεύτερη δραστηριότητα είχαν νοικιάσει τρία μίνι μάρκετ σε Αιγάλεω, Νίκαια και Πειραιά στα οποία διέθεταν τα λαθραία, ενώ έδιναν και σε συνεργούς τους μεγάλες ποσότητες για να τις διακινούν εκείνοι.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, διενεργήθηκαν 4 έρευνες σε κατοικίες, 3 σε κατάστημα και 2 σε οχήματα. Συνολικά κατασχέθηκαν:

• -9.083- πακέτα των 20 τσιγάρων έκαστο

• -784- συσκευασίες των 50 γραμμ. καπνού

• το χρηματικό ποσό των 3.860 ευρώ

• -11- κινητά τηλέφωνα

• -2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

Και οι επτά συλληφθέντες είναι υπήκοοι Πακιστάν.